Analiză – Resmeriţă Jr, numărul 2 în PSD Hunedoara

resmeritaCristian Resmeriţă este noul preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara.

Practic, în acest fel Laurenţiu Nistor a dat semnalul privind posibilul „moştenitor” în fruntea filialei hunedorene. Aşa arată lucrurile deocamdată. Alegerea deputatului Resmeriţă pentru acest post este firească şi a fost determinată de mai mulţi factori. În primul rând, el provine din Valea Jiului, acolo unde se poate vorbi despre un fieff al social-democraţilor. Era normal ca postul să revină unuia din zonă. Apoi, Laurenţiu Nistor nu cred că a uitat faptul că familia Resmeriţă l-a susţinut în septembrie 2010 când a câştigat detaşat postul de preşedinte al PSD Hunedoara. Pe de altă parte, Cristian Resmeriţă, aflat la al doilea mandat de deputat, a câştigat de fiecare dată fără probleme alegerile parlamentare. Nu e de neglijat nici faptul că tatăl deputatului este unul dintre cei mai influenţi pesedişti din Valea Jiului. Resmeriţă Jr este şi foarte tânăr, are doar 33 de ani, deci nu va forţa vreo revoltă în partid şi îl va lăsa pe Nistor să îşi încheie în tihnă mandatul. Nici nu cred că şeful PSD Hunedoara îşi va mai dori să candideze pentru încă un mandat. Când îl va încheia pe acesta, adică în 2017, va avea 67 de ani. Totuşi, dincolo de declaraţii şi de ideea că numărul 2 în organizaţia judeţeană trebuia să fie neapărat din Valea Jiului, cred că se mai ascunde ceva.

E prima oară când spun că Nistor a jucat foarte bine. L-a ales pe Cristian Resmeriţă şi i-a pus la colţ cumva pe „lupii tineri” din PSD Hunedoara, adică pe Cosmin Nicula, Emil Rîşteiu, Florin Cazacu etc. Să nu uităm că aceştia trei au fost împotriva lui Nistor în 2010. Ce au primit ei, ca să nu fie supăraţi? Emil Rîşteiu a ajuns ce şi-a dorit, adică secretar executiv. Un cadou ca un măr otrăvit, pentru că îi va ocupa mult timp. Trebuie să se ocupe de organizaţii, să ceară hârtii etc. Nu e o muncă prea plăcută şi nici uşoară, iar la Primăria Simeria oamenii aşteaptă să vadă rezultate. Cosmin Nicula e vicepreşedinte pe zona Deva, dar e senator pentru Valea Jiului. Din nou, nu se prea poate ocupa de Deva, iar dacă USL se va rupe, PSD nu va reuşi nici în 2016 să obţină postul de primar al reşedinţei de judeţ. Florin Cazacu a devenit, la rândul său, vicepreşedinte pentru zona Brad, la fel ca şi Mihai Mureş, preşedintele organizaţiei PSD din această localitate.

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Judeţean al PSD i-a desemnat pe membrii Biroului Judeţean. Cele mai multe posturi în acest for au revenit pesediştilor din Valea Jiului – cel de preşedinte executiv şi 4 de vicepreşedinţi.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”         Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice