Analiză: PMP, cu supărații

pmpDe câteva zile, Mișcarea Populară a devenit oficial partid, prin hotărâre judecătorească definitivă. În județul Hunedoara, formațiunea este condusă de câteva luni de către Alexandru Lăutaru, fost membru PDL și candidat din partea democrat-liberalilor în Colegiul nr. 5 pentru Camera Deputaților la alegerile din data de 9 decembrie 2012. A fost singurul candidat care nu a făcut niciun de campanie pentru alegeri, iar rezultatul obținut de el a fost de așteptat. Anul trecut, Lăutaru s-a înscris în Mișcarea Populară, alături de mai mulți foști membri ai PDL, dar și ai unor partide muribunde. Deși se vrea un partid nou, curat, care aduce valorile în față, PMP a început să adune în rândurile sale oameni care au mai trecut pe la cel puțin o formațiune politică. În județul Hunedoara, președintele – Alexandru Lăutaru – și prim-vicepreședintele – Victor Leu – au deja câte un partid la activ. În schimb, PMP nu poate să îi aducă în partid pe unii dintre aleșii locali de la alte formațiuni politice, pentru că aceștia și-ar pierde mandatele. Surse neoficiale spun că ar exista cel puțin 10 aleși locali, primari și consilieri ai PDL, care ar fi apropiați de PMP. Partidul are organizații locale în mediul urban, dar va avea probleme să le înființeze în cel rural. Până în prezent, în județ, Mișcarea Populară s-a ocupat cu inaugurări de sedii, câteva conferințe de presă și ceva acțiuni umanitare. De altfel, activitatea organizației județene este îngreunată și de faptul că președintele organizației județene este din Valea Jiului.

În câteva luni vor fi organizate alegeri în PMP, iar Alexandru Lăutaru a declarat deja că va candida la șefia filialei județene.

Pentru ca acest partid să existe cu adevărat pe scena politică românească, trebuie să treacă de pragul de 5 la sută la alegerile pentru Parlamentul European. Acestea vor avea loc în data de 25 mai.

Partidul Mișcarea Populară, care s-a înregistrat săptămâna trecută la tribunal, are 15 parlamentari. PMP va organiza, până la jumătatea lunii martie, un congres, în cadrul căruia va fi aleasă conducerea formaţiunii.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj