Analiză: PMP, cu supărații

pmpDe câteva zile, Mișcarea Populară a devenit oficial partid, prin hotărâre judecătorească definitivă. În județul Hunedoara, formațiunea este condusă de câteva luni de către Alexandru Lăutaru, fost membru PDL și candidat din partea democrat-liberalilor în Colegiul nr. 5 pentru Camera Deputaților la alegerile din data de 9 decembrie 2012. A fost singurul candidat care nu a făcut niciun de campanie pentru alegeri, iar rezultatul obținut de el a fost de așteptat. Anul trecut, Lăutaru s-a înscris în Mișcarea Populară, alături de mai mulți foști membri ai PDL, dar și ai unor partide muribunde. Deși se vrea un partid nou, curat, care aduce valorile în față, PMP a început să adune în rândurile sale oameni care au mai trecut pe la cel puțin o formațiune politică. În județul Hunedoara, președintele – Alexandru Lăutaru – și prim-vicepreședintele – Victor Leu – au deja câte un partid la activ. În schimb, PMP nu poate să îi aducă în partid pe unii dintre aleșii locali de la alte formațiuni politice, pentru că aceștia și-ar pierde mandatele. Surse neoficiale spun că ar exista cel puțin 10 aleși locali, primari și consilieri ai PDL, care ar fi apropiați de PMP. Partidul are organizații locale în mediul urban, dar va avea probleme să le înființeze în cel rural. Până în prezent, în județ, Mișcarea Populară s-a ocupat cu inaugurări de sedii, câteva conferințe de presă și ceva acțiuni umanitare. De altfel, activitatea organizației județene este îngreunată și de faptul că președintele organizației județene este din Valea Jiului.

În câteva luni vor fi organizate alegeri în PMP, iar Alexandru Lăutaru a declarat deja că va candida la șefia filialei județene.

Pentru ca acest partid să existe cu adevărat pe scena politică românească, trebuie să treacă de pragul de 5 la sută la alegerile pentru Parlamentul European. Acestea vor avea loc în data de 25 mai.

Partidul Mișcarea Populară, care s-a înregistrat săptămâna trecută la tribunal, are 15 parlamentari. PMP va organiza, până la jumătatea lunii martie, un congres, în cadrul căruia va fi aleasă conducerea formaţiunii.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!