Analiză – PDL, o organizaţie ce nu mai există

MAIN gligorÎn judeţul Hunedoara, PDL nu mai există decât pe hârtie. Primarii, consilierii locali şi cei judeţeni ai partidului mai stau acolo doar pentru că Statutul aleşilor locali nu le permite să demisioneze din acest partid. Pe de altă parte, nici singurul reprezentant al democrat liberalilor în Parlament, Mircia Muntean, nu pare prea curios să deschidă gura şi să se comporte ca un om politic de opoziţie.

 

Liniştea dinaintea furtunii?

 

În toate organizaţiile PDL din judeţ vor fi organizate alegeri pentru desemnarea unor noi conduceri. Nici cele actuale par să nu mai existe. Dorin Oliviu Gligor, liderul democrat liberalilor din judeţ, şi vreo doi consilieri judeţeni mai vorbesc pe la şedinţele CJ Hunedoara, dar de multe ori nu prea au ce să combată. Despre guvernarea USL – conferinţele de presă sunt rare şi lipsite de substanţă. În ceea ce priveşte viaţa de partid, doar pe la sediul judeţean ce mai e „animaţie”. La Hunedoara, primarul PDL, Viorel Arion, a fost de mai multe ori la şedinţele PNL decât să organizeze întâlniri cu proprii colegi. La Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi nu pare să mai aibă nevoie de partid, atât timp cât prea puţină lume l-a votat pentru formaţiunea politică din partea căreia a candidat. Primarii de comune stau şi ei liniştiţi la locurile lor. E atâta linişte în PDL încât mai mult ca sigur curând va urma furtuna.

 

Fuga din PDL

 

De când a pierdut guvernarea, PDL a cam devenit un partid nefrecventabil. În primul val, înaintea alegerilor locale de anul trecut, partidul a pierdut o serie de membri cu funcţii. A urmat valul al doilea, cel dintre locale şi parlamentare, când parte dintre directorii de deconcentrate au renunţat la carnetul de partid şi şi-au găsit adăpost şi susţinere pe la PNL şi PSD. Acum, vine al treilea val – fuga din PDL spre Mişcarea Populară. Dincolo de toate acestea, PDL a mai pierdut ceva – firmele de casă, adică societăţile comerciale care se aflau în preajma pedeliştilor şi, desigur, cu mâna în banul public. Pentru că nu mai are ce oferi, PDL este deja un partid de ocolit. Declinul va continua şi spre toamnă e aproape sigur că alegerile interne vor demonstra că în PDL Hunedoara nu mai sunt mai mult de 500 de membri. Va rămâne Dorin Oliviu Gligor singur în PDL Hunedoara sau va ajunge să se bată cu Mircia Muntean pentru postul de preşedinte al PDL Hunedoara? Asta, sigur, dacă Mircia Muntean nu va fi reevaluat, poate chiar de către foştii colegi de partid.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit         Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani