Analiză – PDL, o organizaţie ce nu mai există

MAIN gligorÎn judeţul Hunedoara, PDL nu mai există decât pe hârtie. Primarii, consilierii locali şi cei judeţeni ai partidului mai stau acolo doar pentru că Statutul aleşilor locali nu le permite să demisioneze din acest partid. Pe de altă parte, nici singurul reprezentant al democrat liberalilor în Parlament, Mircia Muntean, nu pare prea curios să deschidă gura şi să se comporte ca un om politic de opoziţie.

 

Liniştea dinaintea furtunii?

 

În toate organizaţiile PDL din judeţ vor fi organizate alegeri pentru desemnarea unor noi conduceri. Nici cele actuale par să nu mai existe. Dorin Oliviu Gligor, liderul democrat liberalilor din judeţ, şi vreo doi consilieri judeţeni mai vorbesc pe la şedinţele CJ Hunedoara, dar de multe ori nu prea au ce să combată. Despre guvernarea USL – conferinţele de presă sunt rare şi lipsite de substanţă. În ceea ce priveşte viaţa de partid, doar pe la sediul judeţean ce mai e „animaţie”. La Hunedoara, primarul PDL, Viorel Arion, a fost de mai multe ori la şedinţele PNL decât să organizeze întâlniri cu proprii colegi. La Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi nu pare să mai aibă nevoie de partid, atât timp cât prea puţină lume l-a votat pentru formaţiunea politică din partea căreia a candidat. Primarii de comune stau şi ei liniştiţi la locurile lor. E atâta linişte în PDL încât mai mult ca sigur curând va urma furtuna.

 

Fuga din PDL

 

De când a pierdut guvernarea, PDL a cam devenit un partid nefrecventabil. În primul val, înaintea alegerilor locale de anul trecut, partidul a pierdut o serie de membri cu funcţii. A urmat valul al doilea, cel dintre locale şi parlamentare, când parte dintre directorii de deconcentrate au renunţat la carnetul de partid şi şi-au găsit adăpost şi susţinere pe la PNL şi PSD. Acum, vine al treilea val – fuga din PDL spre Mişcarea Populară. Dincolo de toate acestea, PDL a mai pierdut ceva – firmele de casă, adică societăţile comerciale care se aflau în preajma pedeliştilor şi, desigur, cu mâna în banul public. Pentru că nu mai are ce oferi, PDL este deja un partid de ocolit. Declinul va continua şi spre toamnă e aproape sigur că alegerile interne vor demonstra că în PDL Hunedoara nu mai sunt mai mult de 500 de membri. Va rămâne Dorin Oliviu Gligor singur în PDL Hunedoara sau va ajunge să se bată cu Mircia Muntean pentru postul de preşedinte al PDL Hunedoara? Asta, sigur, dacă Mircia Muntean nu va fi reevaluat, poate chiar de către foştii colegi de partid.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei