Analiză: PDL Hunedoara, ape tulburi

pdl judet ianÎn data de 1 martie democrat – liberalii hunedoreni își vor alege conducerea pentru următorii 4 ani. Dacă în privința alegerii președintelui, lucrurile sunt clare, nu același lucru se poate spune în ceea ce îi privește pe cei doi prim-vicepreședinți. Săptămâna trecută, Tiberiu Iacob Ridzi a renunțat la toate funcțiile din partid. Decizia a venit la scurtă vreme după ce soția sa a fost condamnată pe fond la 5 ani de închisoare cu executare. E clar că primarul municipiului Petroșani nu va mai accepta să dețină vreo funcție în PDL și doar statutul aleșilor locali îl împiedică să demisioneze din partid, fără ca acest lucru să ducă și la pierderea funcției din administrația locală. De cealaltă parte, Viorel Arion pendulează între PDL și PNL. Nici el nu poate părăsi PDL, din același motiv ca și Ridzi. Practic, Dorin Oliviu Gligor nu mai poate face echipă la vârf cu cei doi și trebuie să găsească alte soluții. Logic ar fi ca unul dintre prim-vicepreședinți să fie Emanuel Clej, ales de câteva luni în fruntea PDL Deva. Fragilizat în Valea Jiului, prin retragerea lui Tiberiu Iacob Ridzi, PDL ar trebui să găsească de acolo un al doilea prim-vicepreședinte. Care ar fi acesta, e greu de spus, după ce ani în șir PDL s-a confundat în acea zonă cu familia Ridzi.

În același timp, PDL va testa la alegerile de la organizația județeană care sunt membrii de partid ce sunt dispuși să reconstruiască filialele din județ. Și aceasta pentru că unii dintre ei, chiar aleși locali, ar fi gata să se înscrie în Partidul Mișcarea Populară, dacă nu și-ar pierde funcțiile. Oricum, evoluția viitoare a PDL depinde foarte mult de rezultatele de la alegerile europarlamentare. În același timp, pentru că Vasile Blaga refuză să îi dea afară din PDL pe cei care fac campanie pe față Partidului Mișcarea Populară, și democrat-liberalii din județe vor fi cumva obligați să adopte aceeași tactică, în detrimentul reconstruirii partidului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj