Analiză: PDL Hunedoara, ape tulburi

pdl judet ianÎn data de 1 martie democrat – liberalii hunedoreni își vor alege conducerea pentru următorii 4 ani. Dacă în privința alegerii președintelui, lucrurile sunt clare, nu același lucru se poate spune în ceea ce îi privește pe cei doi prim-vicepreședinți. Săptămâna trecută, Tiberiu Iacob Ridzi a renunțat la toate funcțiile din partid. Decizia a venit la scurtă vreme după ce soția sa a fost condamnată pe fond la 5 ani de închisoare cu executare. E clar că primarul municipiului Petroșani nu va mai accepta să dețină vreo funcție în PDL și doar statutul aleșilor locali îl împiedică să demisioneze din partid, fără ca acest lucru să ducă și la pierderea funcției din administrația locală. De cealaltă parte, Viorel Arion pendulează între PDL și PNL. Nici el nu poate părăsi PDL, din același motiv ca și Ridzi. Practic, Dorin Oliviu Gligor nu mai poate face echipă la vârf cu cei doi și trebuie să găsească alte soluții. Logic ar fi ca unul dintre prim-vicepreședinți să fie Emanuel Clej, ales de câteva luni în fruntea PDL Deva. Fragilizat în Valea Jiului, prin retragerea lui Tiberiu Iacob Ridzi, PDL ar trebui să găsească de acolo un al doilea prim-vicepreședinte. Care ar fi acesta, e greu de spus, după ce ani în șir PDL s-a confundat în acea zonă cu familia Ridzi.

În același timp, PDL va testa la alegerile de la organizația județeană care sunt membrii de partid ce sunt dispuși să reconstruiască filialele din județ. Și aceasta pentru că unii dintre ei, chiar aleși locali, ar fi gata să se înscrie în Partidul Mișcarea Populară, dacă nu și-ar pierde funcțiile. Oricum, evoluția viitoare a PDL depinde foarte mult de rezultatele de la alegerile europarlamentare. În același timp, pentru că Vasile Blaga refuză să îi dea afară din PDL pe cei care fac campanie pe față Partidului Mișcarea Populară, și democrat-liberalii din județe vor fi cumva obligați să adopte aceeași tactică, în detrimentul reconstruirii partidului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis