Analiză: PDL Hunedoara, ape tulburi

pdl judet ianÎn data de 1 martie democrat – liberalii hunedoreni își vor alege conducerea pentru următorii 4 ani. Dacă în privința alegerii președintelui, lucrurile sunt clare, nu același lucru se poate spune în ceea ce îi privește pe cei doi prim-vicepreședinți. Săptămâna trecută, Tiberiu Iacob Ridzi a renunțat la toate funcțiile din partid. Decizia a venit la scurtă vreme după ce soția sa a fost condamnată pe fond la 5 ani de închisoare cu executare. E clar că primarul municipiului Petroșani nu va mai accepta să dețină vreo funcție în PDL și doar statutul aleșilor locali îl împiedică să demisioneze din partid, fără ca acest lucru să ducă și la pierderea funcției din administrația locală. De cealaltă parte, Viorel Arion pendulează între PDL și PNL. Nici el nu poate părăsi PDL, din același motiv ca și Ridzi. Practic, Dorin Oliviu Gligor nu mai poate face echipă la vârf cu cei doi și trebuie să găsească alte soluții. Logic ar fi ca unul dintre prim-vicepreședinți să fie Emanuel Clej, ales de câteva luni în fruntea PDL Deva. Fragilizat în Valea Jiului, prin retragerea lui Tiberiu Iacob Ridzi, PDL ar trebui să găsească de acolo un al doilea prim-vicepreședinte. Care ar fi acesta, e greu de spus, după ce ani în șir PDL s-a confundat în acea zonă cu familia Ridzi.

În același timp, PDL va testa la alegerile de la organizația județeană care sunt membrii de partid ce sunt dispuși să reconstruiască filialele din județ. Și aceasta pentru că unii dintre ei, chiar aleși locali, ar fi gata să se înscrie în Partidul Mișcarea Populară, dacă nu și-ar pierde funcțiile. Oricum, evoluția viitoare a PDL depinde foarte mult de rezultatele de la alegerile europarlamentare. În același timp, pentru că Vasile Blaga refuză să îi dea afară din PDL pe cei care fac campanie pe față Partidului Mișcarea Populară, și democrat-liberalii din județe vor fi cumva obligați să adopte aceeași tactică, în detrimentul reconstruirii partidului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României