Analiză: Gligor sau Răducanu?

gligor_3MAIN (1) raducanuPDL Hunedoara își va alege președintele la nivel de județ în data de 1 martie. După multă vreme, o organizație județeană are doi candidați pentru postul de lider.

Ajuns în opoziție de aproape 2 ani, Partidul Democrat Liberal a pierdut o serie de lideri, dar și sprijinul lui Traian Băsescu. Din păcate, în toată această perioadă, democrat liberalii nu au reușit să reformeze cu adevărat partidul.

În județul Hunedoara, PDL funcționează pe avarii. Recent, Tiberiu Iacob Ridzi a renunțat la toate funcțiile din partid. Viorel Arion nu mai știe cum să le facă pe plac liberalilor, în speranța că va primi ceva fonduri într-o primărie care e praf. De altfel, cei doi primari mai sunt membri PDL doar pentru că statutul aleșilor locali nu le permite să plece fără să își piardă mandatele. Ceilalți primari PDL din județ, majoritatea de comune, fac un soi de balet ca să supraviețuiască, după ce în guvernarea Boc s-au obișnuit să primească fonduri. Parte dintre foștii directori de deconcentrate au plecat din partid, ca să își salveze pielea.

În acest context, Dorin Gligor și Daniel Răducanu își dispută președinția PDL Hunedoara. Pe de o parte, Dorin Gligor, actualul lider al democrat liberalilor hunedoreni, a fost privit multă vreme ca singura soluție pentru un nou mandat. Și aceasta, chiar dacă PDL a pierdut alegerile locale și pe cele generale în județ. De partea cealaltă, Daniel Răducanu, de la primar de comună, s-a trezit brusc în 2010 că vrea parlamentar. A schimbat și partidul pentru acest lucru, trecând de la PNL la PDL și demisionând din postul de primar al comunei Baru. S-a autointitulat „omul locului”, dar degeaba, a pierdut bătălia. S-a reîntors la primărie, după noi alegeri la Baru și n-a mai vrut să candideze la parlamentare. Acum vrea la șefia PDL Hunedoara. Sâmbătă, 1 martie, vom vedea dacă Dorin Gligor își va încheia cariera politică, pentru că încă un eșec îl va scoate din joc definitiv. Nu știu ce câștigă PDL Hunedoara dacă Daniel Răducanu va fi ales președinte și cum va reforma el organizația județeană de la Baru.

Rămâne doar ca timpul să ne dea răspuns la această întrebare !

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”