Alegeri PNL Hunedoara-Ecouri. Bătălia vicepreședinților

vicepresed (1)vicepresed (2)Fiecare partid are la nivel național puzderie de vicepreședinți. Mi s-a explicat că este nevoie să fie mulțumiți toți liderii și să li se dea atenție și celor din teritoriu, care au rezultate. Mai mult, spun politicienii, vicepreședinții sunt aleși și pe domenii de activitate. Mai nou, ca să fie europeni, liderii bărbați din România au acceptat și varianta cu nu știu câți vicepreședinți femei. Desigur, numărul vicepreședinților este stabilit și în funcție de câți membri are partidul respectiv. Totul este prevăzut în statutele formațiunilor politice. Sigur că rolurile multora dintre vicepreședinți sunt absolut decorative, cât să dea bine la CV. Dacă la centru lucrurile stau așa, modelul este copiat și la nivel județean. De exemplu, la un moment dat PSD Hunedoara avea vreo 17 vicepreședinți. Nici măcar eu, care mă ocup de ani buni de politica hunedoreană nu îi cunoșteam pe toți. PNL și PDL Hunedoara au câte 9.

La ultimele două rânduri de alegeri, în PSD Hunedoara, președintele și-a ales vicepreședinții, iar forurile de conducere au aprobat lista. Practic, nu s-a dus neapărat o luptă între candidați. O bătălie a fost, în schimb, duminică la PNL Hunedoara. Înainte de conferință, pe holuri se vorbea despre o bătălie între Tiberiu Ioan Balint și Costel Avram. Practic, era vorba despre care dintre cei doi va obține cel mai mare număr de voturi. Pe de o parte, Balint, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, avea de apărat cel mai mare număr de voturi la vicepreședinți. El obținuse cel mai mare scor și în 2010. De partea cealaltă, toată lumea se aștepta ca și Costel Avram să primească, de asemenea, foarte multe voturi. Balint s-a clasat primul, în timp ce Costel Avram doar al optulea. Nu a fost o surpriză scorul primarului Călanului, Adrian Filip Iovănesc. Chiar dacă acesta nu este o persoană foarte vizibilă în media, el are o influență foarte mare în organizația județeană. De asemenea, era de așteptat ca și Bogdan Țîmpău și Marius Surgent să ia multe voturi. La fel și primarii Ovidiu Furdui și Victor Stoica. Surprinzător a fost rezultatul obținut de primarul de la Ilia, Marius Omotă, ajuns în PNL de doar un an și câteva luni. Cât despre Viorel Demean, acesta a fost recompensat cumva cu un post de vicepreședinte, după ce a renunțat la cel de președinte la Hațeg. Surpriza mare a fost că Sorin Ștefoni nu a reușit să adune suficiente voturi ca să fie ales vicepreședinte. De remarcat că nicio femeie nu a reușit să adune voturi ca să prindă un post de vicepreședinte. Carmen Hărău nu a candidat, deputatul fiind membru de drept în Biroul Politic Teritorial al PNL.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Alegeri PNL Hunedoara-Ecouri. Bătălia vicepreședinților

  1. eni

    Costel Avram a pierdut lupta ,rusinos din partea lui pentru ca avea titlul de omul anului , cel mai puternic om al judetului , aceeasi soarta va avea si Crin Antonescu, o sa cada in cap din ascensiunea pe care a avut-o cu ajutorul USL-ului, este un dictator flamand.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”