Alocări bugetare. Bani pentru Parcul de Afaceri Simeria și deponeul ecologic

Convocat într-o nouă ședință extraordinară, în data de 9 ianuarie 2015, Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a aprobat trei hotărâri referitoare la acoperirea deficitului din 2014, utilizarea excedentului bugetar în 2014 și statul de funcții al instituției județene

decizii cj

Prima hotărâre a consilierilor județeni a vizat acoperirea definitivă a deficitului secţiunii de dezvoltare, în sumă de  10.6 milioane de lei, deficit înregistrat la sfârșitul exerciţiului bugetar pe anul 2014, din excedentul bugetar al anului 2013, în sumă de 16, 25 milioane de lei.

De asemenea, aleșii județeni au fost de acord, în unanimitate, cu aprobarea folosirii unor bani din excedentul bugetar pe 2014 pentru finanțarea a două obiective de investiții importante pentru județul Hunedoara. Astfel, pentru respectarea termenelor  prevăzute în  contractele de finanţare a proiectelor din fonduri structurale încheiate, s-a aprobat utilizarea sumei de 2,2 milioane de lei din excedentul anului precedent, pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare în anul 2015.

Mai exact, 1,2 milioane de lei sunt pentru finanțarea obiectivului de investiții cu finanțare nerambursabilă „Parc de afaceri Simeria”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional – Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local, Domeniul major de intervenţie 4.1 Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională și locală. În acest caz, banii vor fi folosiți pentru plata finală.

Restul, respectiv un milion de lei, sunt pentru finanțarea celui mai mare proiect hunedorean: „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”. Acest milion de lei reprezintă, în fapt, contribuția Unității Administrativ-Teritoriale (UAT) Judeţul Hunedoara pentru cererile de plată depuse în lunile decembrie 2014 şi ianuarie 2015.

Cel de-al treilea proiect de hotărâre aprobat a fost legat de modificări aduse statului de funcții al personalului din CJ Hunedoara, mai ales în condițiile în care instituția a organizat examen pentru promovarea în grad profesional imediat superior celui deţinut a funcţionarilor publici care au îndeplinit cerinţele prevăzute de actele normative în vigoare. Urmare a promovării examenului susţinut de șapte funcţionari publici de execuţie, s-a propus transformarea posturilor deţinute de către aceştia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului