ALEGERI INTERNE. USR Hunedoara îşi scoate la vedere prima generaţie de lideri politici locali

Deşi a obţinut un scor bun la alegerile pentru Parlamentul European în judeţul Hunedoara, liderii politici locali ai USR au fost extrem de discreţi (aproape invizibili) pe scena politică. Recent, Uniunea Salvaţi România a scos la vedere prima generaţie de politicieni confirmaţi în alegeri interne locale

Filiala judeţeană USR Hunedoara a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, Conferinţa Judeţeană pentru desemnarea noilor organe de conducere, arbitraj şi control, precum și pentru desemnarea delegaților județeni la Congresul Național al USR din 13 iulie 2019.

Cu “Cartierul general” în Valea Jiului

Conferința Județeană s-a ţinut în Valea Jiului și a fost cel mai mare eveniment de acest fel din istoria filialei hunedorene a USR. La Conferinţă au participat 85 de delegaţi, reprezentând 17 filiale locale, care s-au întrunit pentru a-și alege echipa de conducere a activităţilor USR Hunedoara pe durata unui mandat de doi ani, un mandat marcat de trei campanii electorale deosebit de importante: alegerile prezidențiale din 2019, alegerile locale și alegerile parlamentare din 2020.

Componența noului Birou Județean

Președintele organizaţiei judeţene a USR Hunedoara este Pollyanna Hangan (şefa filialei Deva), care va fi susţinută de vicepreşedinţii: Oana Andreea Biriș (Deva) și Camelia Danda Zăvoian (filiala Hunedoara). Membri Biroului Judeţean sunt: Raul Florin Matei (filiala Brad), Mihai Zvîncă (filiala Orăștie), Elena Kiss (filiala Petroșani), Eugen Toncea (filiala Hațeg), Simion Cozmescu (filiala Călan), Emil Țărcan (filiala Lupeni), Remus Andrei (filiala General Berthelot) și Adrian Oprițescu (filiala Petrila). De asemenea, Conferinţa Judeţeană a stabilit, tot prin votul delegaţilor, şi componenţa comisiilor de arbitraj şi de cenzori ale filialei judeţene. Astfel, Comisia de Arbitraj este formată din Zoltan Fekete, Viorel Groza, Raluca Brândușan, Nicoleta Vătămanu și Rusan Cristian, iar Comisia de Cenzori este alcătuită din Bianca Samfiroiu, Oana Oprițoiu și Dacian Micula.

Delegaţii hunedoreni la Congresul Naţional

Delegații filialei hunedorene a USR la Congresul Național al USR din 13 iulie 2019 au fost, de asemenea, desemnați prin votul direct al participanților la conferința județeană. Repartizarea locurilor de delegați la congresul național, pentru fiecare județ în parte, s-a făcut în funcție de numărul voturilor primite la ultimele alegeri – mai exact, la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an.  Astfel, județului Hunedoara, unde USR a avut, în total, 30 707 voturi, i-au revenit șapte delegați. Aceștia sunt: Pollyanna Hangan (Deva), Zoltan Fekete (Deva), Raul Florin Matei (Brad), Camelia Danda Zăvoian (Hunedoara), Mihai Zvîncă (Orăștie), Eugen Toncea (Hațeg), Andrei Graur (Simeria). Ei vor reprezenta cele 17 filiale din județ în cadrul unui congres care va vota noul statut al USR și va desemna candidatul pentru alegerile prezidențiale.

Mesajul preşedintelui USR Hunedoara

“USR a crescut frumos în județul Hunedoara în ultimul an şi jumătate. Am ajuns la peste 300 de membri și 17 filiale locale, dintre care șase sunt în mediul rural. Mă onorează faptul că delegații Conferinței Județene mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat și mă bucur că avem o echipă plină de energie, proiecte și ambiție care să conducă filiala județeană în următorii doi ani. Vor fi ani dificili, cu trei campanii electorale și sperăm să convingem și mai mulți hunedoreni că merităm votul lor și că, împreună, putem cu adevărat să aducem o schimbare benefică și pentru județul nostru”, a declarat Pollyanna Hangan, președinte al USR Hunedoara.

 

EXTRA

Unde are USR filiale

Cele 17 filiale ale USR din județul Hunedoara sunt: Deva, Petroșani, Hațeg, Hunedoara, Orăștie, Vulcan, Lupeni, Brad, Călan, Simeria, Petrila, General Berthelot, Sântămărie Orlea, Tomești, Boșorod, Baia de Criș, Hărău. Pe toți cei care doresc să ni se alăture, în filialele deja existente sau în filiale nou-constituite, îi așteptăm pe

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara