ALEGERI INTERNE. USR Hunedoara îşi scoate la vedere prima generaţie de lideri politici locali

Deşi a obţinut un scor bun la alegerile pentru Parlamentul European în judeţul Hunedoara, liderii politici locali ai USR au fost extrem de discreţi (aproape invizibili) pe scena politică. Recent, Uniunea Salvaţi România a scos la vedere prima generaţie de politicieni confirmaţi în alegeri interne locale

Filiala judeţeană USR Hunedoara a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, Conferinţa Judeţeană pentru desemnarea noilor organe de conducere, arbitraj şi control, precum și pentru desemnarea delegaților județeni la Congresul Național al USR din 13 iulie 2019.

Cu “Cartierul general” în Valea Jiului

Conferința Județeană s-a ţinut în Valea Jiului și a fost cel mai mare eveniment de acest fel din istoria filialei hunedorene a USR. La Conferinţă au participat 85 de delegaţi, reprezentând 17 filiale locale, care s-au întrunit pentru a-și alege echipa de conducere a activităţilor USR Hunedoara pe durata unui mandat de doi ani, un mandat marcat de trei campanii electorale deosebit de importante: alegerile prezidențiale din 2019, alegerile locale și alegerile parlamentare din 2020.

Componența noului Birou Județean

Președintele organizaţiei judeţene a USR Hunedoara este Pollyanna Hangan (şefa filialei Deva), care va fi susţinută de vicepreşedinţii: Oana Andreea Biriș (Deva) și Camelia Danda Zăvoian (filiala Hunedoara). Membri Biroului Judeţean sunt: Raul Florin Matei (filiala Brad), Mihai Zvîncă (filiala Orăștie), Elena Kiss (filiala Petroșani), Eugen Toncea (filiala Hațeg), Simion Cozmescu (filiala Călan), Emil Țărcan (filiala Lupeni), Remus Andrei (filiala General Berthelot) și Adrian Oprițescu (filiala Petrila). De asemenea, Conferinţa Judeţeană a stabilit, tot prin votul delegaţilor, şi componenţa comisiilor de arbitraj şi de cenzori ale filialei judeţene. Astfel, Comisia de Arbitraj este formată din Zoltan Fekete, Viorel Groza, Raluca Brândușan, Nicoleta Vătămanu și Rusan Cristian, iar Comisia de Cenzori este alcătuită din Bianca Samfiroiu, Oana Oprițoiu și Dacian Micula.

Delegaţii hunedoreni la Congresul Naţional

Delegații filialei hunedorene a USR la Congresul Național al USR din 13 iulie 2019 au fost, de asemenea, desemnați prin votul direct al participanților la conferința județeană. Repartizarea locurilor de delegați la congresul național, pentru fiecare județ în parte, s-a făcut în funcție de numărul voturilor primite la ultimele alegeri – mai exact, la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an.  Astfel, județului Hunedoara, unde USR a avut, în total, 30 707 voturi, i-au revenit șapte delegați. Aceștia sunt: Pollyanna Hangan (Deva), Zoltan Fekete (Deva), Raul Florin Matei (Brad), Camelia Danda Zăvoian (Hunedoara), Mihai Zvîncă (Orăștie), Eugen Toncea (Hațeg), Andrei Graur (Simeria). Ei vor reprezenta cele 17 filiale din județ în cadrul unui congres care va vota noul statut al USR și va desemna candidatul pentru alegerile prezidențiale.

Mesajul preşedintelui USR Hunedoara

“USR a crescut frumos în județul Hunedoara în ultimul an şi jumătate. Am ajuns la peste 300 de membri și 17 filiale locale, dintre care șase sunt în mediul rural. Mă onorează faptul că delegații Conferinței Județene mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat și mă bucur că avem o echipă plină de energie, proiecte și ambiție care să conducă filiala județeană în următorii doi ani. Vor fi ani dificili, cu trei campanii electorale și sperăm să convingem și mai mulți hunedoreni că merităm votul lor și că, împreună, putem cu adevărat să aducem o schimbare benefică și pentru județul nostru”, a declarat Pollyanna Hangan, președinte al USR Hunedoara.

 

EXTRA

Unde are USR filiale

Cele 17 filiale ale USR din județul Hunedoara sunt: Deva, Petroșani, Hațeg, Hunedoara, Orăștie, Vulcan, Lupeni, Brad, Călan, Simeria, Petrila, General Berthelot, Sântămărie Orlea, Tomești, Boșorod, Baia de Criș, Hărău. Pe toți cei care doresc să ni se alăture, în filialele deja existente sau în filiale nou-constituite, îi așteptăm pe

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”