ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale

Suntem în perioada în care toate partidele își stabilesc candidații pentru alegerile locale din vara acestui an.

Acest lucru îl face și Filala Teritorială ALDE Hunedoara, faptul fiind confirmat luni, în cadrul unei conferințe de presă, de deputatul Marius Surgent, liderul județean al formațiunii.

După validarea în forurile de partid

La ALDE, însă, numele candidaților formațiunii vor fi făcute publice după întrunirea structurilor de conducere din județ ale partidului. “Noi suntem într-un proces de desemnare a candidaților din toate organizațiile locale. Săptămâna trecută am avut o ședință de Birou Județean, unde ne-am dat acceptul pentru u8n număr de peste 20 de candidați în tot atâtea localități. Aceștia urmează, în localitățile unde au fost desemnați, să convoce Adunările Generale, conform statutului, și să fie validați în acestea, urmând ca, mai apoi, să fie aprobați în Delegația Permanentă . În momentul în care vor fi validați de Delegație, vom face publice și numele acestor candidați”, a declarat Marius Surgent.

În toate localitățile din județ

Dacă în privința numelor mai pot apărea diferite modificări, în special la cele pentru Consiliul Județean, este clar că ALDE va avea liste și candidați proprii în toate localitățile hunedorene. “Este clar că mergem singuri în alegerile locale și că vom avea candidați și liste complete în toate cele 69 de unități administrativ – teritoriale din județul Hunedoara. În funcție de ce se va întâmpla și cu legea privind alegerea președinților de Consilii Județene vom vedea cum abordăm această chestiune. Vom stabili, cu certitudine, o listă pentru Consilierii județeni, iar dacă legea rămâne în forma actuală, vom desemna și candidatul nostru pentru funcția de președinte al Consiliului Județean”, a mai spus deputatul Marius Surgent, președintele Filialei Teritoriale ALDE Hunedoara. Forma actuală a legii electorale prevede alegerea uninominală a președintelui de Consiliu Județean, însă este posibil să se revină la formula de desemnare a acestuia din rândul celor de pe listele de partid.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier