ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale

Suntem în perioada în care toate partidele își stabilesc candidații pentru alegerile locale din vara acestui an.

Acest lucru îl face și Filala Teritorială ALDE Hunedoara, faptul fiind confirmat luni, în cadrul unei conferințe de presă, de deputatul Marius Surgent, liderul județean al formațiunii.

După validarea în forurile de partid

La ALDE, însă, numele candidaților formațiunii vor fi făcute publice după întrunirea structurilor de conducere din județ ale partidului. “Noi suntem într-un proces de desemnare a candidaților din toate organizațiile locale. Săptămâna trecută am avut o ședință de Birou Județean, unde ne-am dat acceptul pentru u8n număr de peste 20 de candidați în tot atâtea localități. Aceștia urmează, în localitățile unde au fost desemnați, să convoce Adunările Generale, conform statutului, și să fie validați în acestea, urmând ca, mai apoi, să fie aprobați în Delegația Permanentă . În momentul în care vor fi validați de Delegație, vom face publice și numele acestor candidați”, a declarat Marius Surgent.

În toate localitățile din județ

Dacă în privința numelor mai pot apărea diferite modificări, în special la cele pentru Consiliul Județean, este clar că ALDE va avea liste și candidați proprii în toate localitățile hunedorene. “Este clar că mergem singuri în alegerile locale și că vom avea candidați și liste complete în toate cele 69 de unități administrativ – teritoriale din județul Hunedoara. În funcție de ce se va întâmpla și cu legea privind alegerea președinților de Consilii Județene vom vedea cum abordăm această chestiune. Vom stabili, cu certitudine, o listă pentru Consilierii județeni, iar dacă legea rămâne în forma actuală, vom desemna și candidatul nostru pentru funcția de președinte al Consiliului Județean”, a mai spus deputatul Marius Surgent, președintele Filialei Teritoriale ALDE Hunedoara. Forma actuală a legii electorale prevede alegerea uninominală a președintelui de Consiliu Județean, însă este posibil să se revină la formula de desemnare a acestuia din rândul celor de pe listele de partid.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici