ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale

77

Suntem în perioada în care toate partidele își stabilesc candidații pentru alegerile locale din vara acestui an.

Acest lucru îl face și Filala Teritorială ALDE Hunedoara, faptul fiind confirmat luni, în cadrul unei conferințe de presă, de deputatul Marius Surgent, liderul județean al formațiunii.

După validarea în forurile de partid

La ALDE, însă, numele candidaților formațiunii vor fi făcute publice după întrunirea structurilor de conducere din județ ale partidului. „Noi suntem într-un proces de desemnare a candidaților din toate organizațiile locale. Săptămâna trecută am avut o ședință de Birou Județean, unde ne-am dat acceptul pentru u8n număr de peste 20 de candidați în tot atâtea localități. Aceștia urmează, în localitățile unde au fost desemnați, să convoce Adunările Generale, conform statutului, și să fie validați în acestea, urmând ca, mai apoi, să fie aprobați în Delegația Permanentă . În momentul în care vor fi validați de Delegație, vom face publice și numele acestor candidați”, a declarat Marius Surgent.

În toate localitățile din județ

Dacă în privința numelor mai pot apărea diferite modificări, în special la cele pentru Consiliul Județean, este clar că ALDE va avea liste și candidați proprii în toate localitățile hunedorene. „Este clar că mergem singuri în alegerile locale și că vom avea candidați și liste complete în toate cele 69 de unități administrativ – teritoriale din județul Hunedoara. În funcție de ce se va întâmpla și cu legea privind alegerea președinților de Consilii Județene vom vedea cum abordăm această chestiune. Vom stabili, cu certitudine, o listă pentru Consilierii județeni, iar dacă legea rămâne în forma actuală, vom desemna și candidatul nostru pentru funcția de președinte al Consiliului Județean”, a mai spus deputatul Marius Surgent, președintele Filialei Teritoriale ALDE Hunedoara. Forma actuală a legii electorale prevede alegerea uninominală a președintelui de Consiliu Județean, însă este posibil să se revină la formula de desemnare a acestuia din rândul celor de pe listele de partid.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *