ALDE HUNEDOARA ÎN VALEA JIULUI. Varujan Vosganian vrea să ducă la Bruxelles adevărul despre Justiţie

ALDE Hunedoara a organizat o întâlnire cu presa la Petroşani pe 1 Mai şi i-a avut ca invitaţi pe candidaţii la Parlamentul European Norica Nicolai și Varujan Vosganian

Alături de cei doi invitaţi de marcă de la centru, s-au aflat la prezidiu deputatul ALDE Hunedoara Gheorghe-Marius Surgent, Michael Melczer (preşedinte ALDE Petroşani), Luminița Sinerth (preşedintele organizaţiei de femei al filialei ALDE Petroşani) şi Ioan Emanuel Clej (preşedinte ALDE Deva).
Adevărul despre justiţie
Varujan Vosganian (fost ministru al Economiei și Comerțului, dar și al Finanțelor în Guvernul Tăriceanu) susţine că ar fi momentul ca Bruxelles-ul să afle adevărul (cu probe) despre justiţia din România. „Eu cred că parlamentarii europeni proveniţi din România au o mare datorie. Şi nu datoria de a îmbunătăţi imaginea României, că noi n-avem nevoie să ne îmbunătăţim, că nu suntem murdari… (…) Noi trebuie să prezentăm imaginea României aşa cum este. Nu avem încă un ministru al Justiţiei, dar eu chiar şi aşa o să fac o interpelare împreună cu colegul meu Daniel Zamfir care conduce grupul nostru de la Senat, către prim-ministru, din partea grupului ALDE. Noi vrem să ştim câteva lucruri pe care să le adunăm într-o carte şi pe care să o dăm tuturor parlamentarilor din Parlamentul European şi tuturor membrilor Comisiei Europene.Şi în care să apară: câte dosare de cercetare penală sunt mai vechi de 1 ianuarie 2016; să ştim câte dosare de cercetare penală au avut scoatere de sub urmărirea penală după 1 ianuarie 2016 şi după câtă perioadă; sigur că la fiecare să ştim şi câţi dintre aceştia sunt persoane publice, persoane care sunt pe funcţie publică sau asimilată cu aceasta; să ştim apoi la câte persoane la prima fază s-a dat nevinovat, începând cu 1 ianuarie 2016 – dar cu nume şi prenume; să ştim la câte persoane s-a dat soluţie definitivă de achitare – tot de la 1 ianuarie 2016; şi mai vrem să ştim ceva – câte din aceste persoane (din toate celelalte patru categorii) au fost încarcerate în baza unui mandat de arestare. Toate aceste lucruri trebuie adunate într-o carte şi trimise la Bruxelles, astfel încât discuţia să nu mai fie pe abstracţiuni. Ci să se vadă cu nume şi prenume câte persoane au avut de suferit din cauza modului în care Procuratura şi serviciile secrete au fost folosite ca armă politică împotriva integrităţii acestui popor”, a spus Vosganian.
Exodul populaţiei, o mare problemă
Euro-deputatul Norica Nicolai a arătat motivele pentru care Germania şi Marea Britanie au reuşit să salveze fostele lor zone miniere. „În locul marilor centre de minerit şi în locul marilor combinate siderurgice au apărut mici bussinesuri care au ţinut comunitatea de-acolo pe loc. Părerea mea că cea mai mare problemă în această zonă este exodul populaţiei. Pe care nu-l poţi opri, nu-l poţi stopa dacă tu nu oferi absolut nimic (…). Există soluţii şi din Parlamentul European, dar pentru asta trebuie o viziune foarte clară pe care să o furnizăm prin Guvernul României şi de aceea trebuie să avem o viziune integrată de finanţare”, a spus candidatul ALDE Norica Nicolai.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Răspuns la “ALDE HUNEDOARA ÎN VALEA JIULUI. Varujan Vosganian vrea să ducă la Bruxelles adevărul despre Justiţie

  1. Valea Jiului

    ALDE este la guvernare , de ce nu se fac investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan ??? Ministrul Energiei este de la ALDE !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR         Prima zi de școală cu DRÄXLMAIER Hunedoara