ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică

Un proiect de lege care își propune reglementarea activităților de lobby, astfel încât cei care doresc să promoveze interesele unei comunități sau ale unor investitori privați să o poată face într-un cadru legal, a fost depus săptămâna trecută în Parlament de către reprezentanții ALDE.

Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Legea își propune reglementarea activității de lobby

“ Împreună cu colegii noştri şi cu sprijinul unor specialişti în drept acest proiect a fost definitivat. Drept urmare săptămâna trecută  a fost depus în Parlament. Legea își propune reglementarea activității de lobby, după liberele practici din lumea democratică, astfel încât să nu mai existe posibilitatea ca cei care desfășoară astfel de activităţi să fie acuzaţi de trafic de influenţă” a precizat deputatul Marius Surgent.

Activitățile de lobby vor putea fi desfășurate într-un cadru legal

“ Vrem să reglementăm aceste activităţi, să le dăm un cadru legal astfel încât interesele publice sau cele private să poată să fie promovate în mod civilizat prin dezbatere, prin discuţii, fără să existe suspiciuni care să ducă la ideea unor acte de corupţie” , a precizat deputatul Marius Surgent.

Proiectul de lege definește lobby-ul ca fiind acţiunea unor persoane sau grupuri de persoane, având interese variate, specifice și bine definite, prin care se urmărește influenţarea deciziilor luate la nivel politic. Activitatea de lobby poate interveni fie înainte de luarea unei decizii, fie în timpul procesului decizional, fie ulterior luării deciziei, în etapa implementării. „Sigur, această lege nu-și propune să dezincrimineze traficul de influenţă. Ne dorim să reglementăm aceste activităţi, să generăm un cadru legal în care acestea să se poată desfăşura, astfel încât interesele publice și private să poată fi promovate prin dezbateri în mod legal și transparent ”, a concluzionat deputatul Marius Surgent.

Legea nu se aplică partidelor politice, cultelor recunoscute potrivit legii, structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, instituțiilor publice din domeniul asigurărilor sociale, precum și grupurilor de interese care nu încadrează personal în calitate de reprezentanți ai intereselor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Râsu’-plânsu’ arheologiei. Concluziile bizare ale expertului care a stabilit valoarea matriței din Sarmizegetusa Regia         O fetiță de patru ani s-a prăbușit de la etajul al doilea al unui bloc din Deva         Cum a fost celebrată Ziua Drapelului Național în Deva și Hunedoara         Lansare proiect: „Construcţie şi dotare creşă nouă, strada Luminii, nr. 10, municipiul Orăştie”         Variante ieftine de vacanță – Serbia sau Bosnia         Peste 3.000 de tone de păcură vor încălzi municipiul Brad         Drumul spre cetatea dacică Piatra Roșie a fost asfaltat         Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO         Nedeie în Ținutul Pădurenilor. Cea mai frumoasă sărbătoare a pădurenilor a animat satul Lelese