ADMINISTRAȚIE Ministrul de Interne, interesat de sănătatea prefectului de Hunedoara

Noul ministru de Interne, Marcel Vela, a susținut, joi, prima sa teleconferință din această funcție cu prefecții și subprefecții din teritoriu pe tema organizării alegerilor prezidențiale de duminică, 10 noiembrie.

 

 

Cum județul Hunedoara nu are subprefect, ci doar prefect, în persoana lui Fabius Kiszely, ministrul s-a interesat de această situație.

Dialog între demnitari

Între cei doi s-a înfiripat un dialog mai atipic, ministrul, originar din Caraș Severin, interesându-se de starea de sănătate a prefectului, iar acesta a dat asigurări că își va exercita atribuțiunile de serviciu în perioada alegerilor, iar discuția v-o prezentăm în cele ce urmează.

Marcel Vela: Nu aveți subprefect de multă vreme?

Fabius Kiszely: De când nu are nici Carașul. De două luni.

M.V. : Da. Deci sunteți dumneavoastră sigur pe baricade și vă descurcați…

  1. K. : Am mai făcut încă trei rânduri de alegeri singur, așa că n-am o problemă.

M.V. : Bine, bine. Eventual să vă vaccinați împotriva gripei. Există vaccin antigripal, care se ia preventiv. Să nu avem surprize până duminică, domnu’ prefect, că suntem vecini acolo și ne bazăm pe dumneavoastră.

  1. K. : Domnule ministru, cred că urările colegilor îmi vor fi de folos ca să-mi întăresc sănătatea. Vă mulţumesc mult.

M.V. : Doamne ajută!

Dialogul s-a purtat în contextul în care, în Arad, primii doi oameni din Prefectură sunt în concediu medical, pe motiv de viroze, iar pentru buna desfășurare a procesului electoral, fiind nevoie de semnături din partea unuia dintre aceștia, va fi numit un subprefect interimar. Revenind la județul Hunedoara, trebuie spus că este de așteptat ca, în zile următoare, PNL să propună persoane noi în fruntea Prefecturii, care să îl înlocuiască pe Kiszely, susținut de PSD, numele vehiculate fiind, ca prefect, Vasilică Potecă, administratorul public al municipiului Deva, iar ca subprefect consilierul județean Vetuța Stănescu.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara