ADMINISTRAŢIA LA RAPORT. Şefii Devei sparg „puşculiţa” multiculturală

96

Entuziasmul victoriei nu s-a risipit încă. Noii edili ai Devei continuă raportul săptămânal de activitate cu câteva obiective interesante, de urmărit. Mai întâi ar fi de semnalat că încep lucrări de reabilitare pe mai multe străzi lăturalnice, ocolite de fosta administraţie. Apoi, va fi dezmembrată struţo-cămila multiculturală „Castrum” creată artificial, pentru Alexandru Gruian, de fostul primar Petru Mărginean. În fine (fără nicio insinuare răutăcioasă), primarul Mircia Muntean a ales că lucreze edilitar cu deţinuţii de la Penitenciarul Bârcea Mare .

 

Viceprimarul (PSRO) Răzvan Mareş s-a ţinut de cuvânt şi a scris, pentru a doua săptămână consecutiv, o dare de seamă a ceea ce s-a făcut la Primăria Deva în ultimele şapte zile şi proiectele ce urmează să se realizeze în zilele următoare.

 

Festivalul virşlilor

 

Vestea bună pentru „fripturiştii” de larg consum e că nu se stinge tradiţia mâncătorilor festivi de virşli. Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva informează că, în perioada 29-31 iulie 2016, în Piaţa Cetăţii din Municipiul Deva, va avea loc „Festivalul virşlilor”, ediţia a IV-a. „La eveniment vor fi prezenţi cei mai cunoscuţi producători de virşli din judeţul Hunedoara. Programul manifestării va fi făcut public în zilele următoare, pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Deva”, ne informează viceprimarul Răzvan Mareş.

 

Lucrări de modernizare la străzi

 

„Începând de săptămâna viitoare, sunt propuse pentru executarea unor lucrări de reparaţii mai multe străzi, alei şi trotuare din Municipiul Deva: Strada Burdae (Cristur); Strada Vâlcele (Cristur); Strada Traian Vuia (prelungirea, în urma donaţiilor); Strada Mihai Eminescu (reparaţii trotuar în zona bl. 43, sc. B); Strada Victor Babeş; Strada Andrei Şaguna; Bulevardul Decebal (reparaţii trotuar în zona Covrigăriei „Gigi”); Trotuarele din spatele „Cuibului Veseliei”; Bulevardul 22 Decembrie (zona sensului giratoriu de lângă „Dacia Service”); Calea Zarandului; Strada Horea (zona Zahana)”, spune comunicatul de presă. De asemenea, tot începând de săptămâna viitoare, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor fi executate marcaje rutiere longitudinale, transversale şi diverse în următoarele zone din Municipiul Deva: Bulevardul 22 Decembrie; Bulevardul Decebal; Strada Horea; Strada Mihai Eminescu; Bulevardul 1 Decembrie 1918; Strada Ion Creangă; Strada Mihail Kogălniceanu; Strada Carpaţi; Strada Mărăşti; Bulevardul Nicolae Bălcescu; Strada Bejan; Strada Titu Maiorescu; Strada Minerului.

 

Iluminatul şi „iluminiţele”

 

Din informarea publică mai aflăm că iluminatul public o duce bine, e în parametri normali. Poate, în următoarele comunicate, actualii edili vor binevoi să facă lumină şi în privinţa „iluminiţelor” de sărbători, un subiect controversat, care nu a fost lămurit pe deplin de Petru Mărginean. E vorba de bani publici vânturaţi anapoda de fosta administraţie a oraşului, care n-a oferit niciodată informaţii complete şi corecte despre această achiziţie publică.

„Cetăţenii oraşului pot afla, zilnic, de pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Deva, informaţii cu privire la cartierele şi zonele în care Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală execută lucrări de tundere a gardului viu şi de cosire a gazonului”, ne mai anunţă Mareş, o iniţiativă bună, de monitorizat, în condiţiile în care sunt discuţii că mai mereu periferia este neglijată. De asemenea, administraţia locală a început colaborarea cu producătorii locali cu scopul de a pune în valoare Piaţa Cetăţii din Deva. Concluziile vor servi la finalizarea Planului Urbanistic Zonal şi a obiectivelor Strategiei pentru dezvoltare durabilă a Municipiului Deva 2014-2020.

 

Hai, fiecare la puşculiţa lui

 

Cele trei obiective – Cetatea, Casa de Cultură şi Centrul de Informare Turistică – puse de-a valma de fostul primar într-o singură „puşculiţă”, la dispoziţia multiculturală a lui Alexandru Gruian, vor fi dezmembrate pe căprării. „În această săptămână, reprezentanţii Primăriei Municipiului Deva au analizat situaţia Centrului Multicultural „Castrum Deva”, a celor trei entităţi cuprinse în acest complex, şi au ajuns la concluzia că obiectivele Cetatea Devei şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică trebuie separate de Casa de Cultură „Drăgan Muntean”.

 

De „zeghe” în lanul de se cară

 

Mai ţineţi minte iniţiativele primarului Mircia Muntean de pe vremea când lucra mediatic câteva minute într-o meserie oarecare? În una din acele zile, Mircia a lucrat cot la cot cu puşcăriaşii de la Bârcea Mare la întreţinerea zonelor verzi. Experienţa dobândită nu a rămas fără ecou. „În urma unei întâlniri dintre reprezentanţi ai administraţiei locale şi directorul Penitenciarului Bârcea Mare, comisarul de penitenciare Daniel Ţugmeanu, a fost reluată colaborarea dintre cele două instituţii. Penitenciarul Bârcea Mare va pune, în continuare, la dispoziţia Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva personal necesar pentru întreţinerea zonelor verzi din municipiu”, ne informează edilii.

 

Birou pentru investitori

 

„În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Deva de miercuri, 6 iulie 2016, a fost aprobată modificarea organigramei şi statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Deva. Astfel, în cadrul aparatului de specialitate al Primarului va funcţiona un Birou pentru investitori, care va avea următoarele atribuţii: identificarea spaţiilor comerciale şi terenurilor de pe raza Municipiului Deva care pot fi puse la dispoziţia potenţialilor investitori; culegerea, prelucrarea şi stocarea informaţiilor necesare pentru întocmirea unei baze de date privind potenţialul de investiţii în Municipiul Deva; facilitarea accesului pe piaţa locală a potenţialilor investitori, îndrumarea celor interesaţi în activităţile de prospectare a pieţei, cercetare şi cooperare în plan economic; consolidarea relaţiilor dintre administraţia locală şi investitori prin organizarea de întâlniri periodice între reprezentanţi ai municipalităţii şi ai mediului de afaceri; promovarea intereselor economice ale Municipiului Deva prin diseminarea de informaţii de interes agenţilor economici prezenţi în zonă; analizarea şi propunerea, în colaborare cu Direcţia Impozite şi Taxe Locale, a unor limite ale impozitelor pentru anumite categorii de investiţii; propunerea, sprijinirea, îndrumarea şi dezvoltarea proiectelor de investiţii în arii de interes pentru comunitate; colaborarea cu diferite instituţii, organisme şi organizaţii de profil pentru stabilirea de relaţii cu agenţi economici din ţară şi din străinătate, precum şi cu unităţile administrative aflate în relaţii de înfrăţire sau parteneriat cu Primăria Municipiului Deva etc. Site-ul oficial al Primăriei Municipiului Deva oferă cetăţenilor posibilitatea de a comunica mai rapid cu administraţia locală. Accesând adresa www.primariadeva.ro – Secţiunea „Sesizări”, cetăţenii pot adresa propuneri sau pot sesiza eventuale disfuncţionalităţi privind: iluminatul public, salubritate, curăţenie stradală, termoficare, zone verzi, Poliţia Locală, parcări ilegale, transport în comun etc”.

 

Traseu spre Bejan

 

„Reprezentanţii administraţiei locale sunt preocupaţi de găsirea unei soluţii, împreună cu operatorul de transport public local, cu privire la cuprinderea Zonei de agrement Bejan în programul de transport public. Odată cu atribuirea unui nou contract al serviciului de transport public local în municipiul Deva, această zonă va fi inclusă în programul de transport al traseului nr. 8, în perioada 15 mai-1 septembrie, în zilele de sâmbătă şi duminică”.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “ADMINISTRAŢIA LA RAPORT. Şefii Devei sparg „puşculiţa” multiculturală

  1. Raul

    Nu stiam ca ZHD face propaganda pesedistilor puscariasi. Rusine! nu voi mai lucra cu voi in veci vecilor

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.