ADIO POLITICĂ, Senatorul Cosmin Nicula, numit vicepreşedinte la Curtea de conturi a României

757

După 14 ani în care a ocupat diferite funcţii şi demnităţi publice, senatorul PSD pentru colegiul din Valea Jiului, Cosmin Nicula, iese din politică pentru a ocupa un mandat de nouă ani la Curtea de conturi a României

MAIN nicula

Senatorul PSD Cosmin Nicula a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de conturi prin votul parlamentarilor reuniţi într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Mandatul senatorului PSD începe din noiembrie şi are o durată de nouă ani. Odată cu ocuparea postului, Cosmin Nicula trebuie să renunţe la politică. După plecarea senatorului PSD în colegiul din Valea Jiului nu se vor mai organiza alegeri anticipate pentru că postul a fost dublat în alegeri de validarea poporanistului Haralambie Vochiţoiu, senator făcut la redistribuirea resturilor electorale.

Traseul politic

Cosmin Nicula e social-democrat din 1996, dar şi-a început cariera politică la PDSR (cum se numea PSD la acea vreme) în anul 2000 când a luptat pentru un mandat de consilier local la Deva. Greii partidului (Mihail Rudeanu, Aurelian Serafinceanu şi Laurenţiu Nistor) şi-au încălcat propriile declaraţii şi l-au scos pe Nicula din cărţi, profitând de faptul că lipsea de la discuţii susţinătorul lui Nicula, vicepreşedintele PSD Sorin Moldovan (cel care avea să fie împuşcat mortal în centrul Devei în seara zilei de 30 noiembrie a aceluiaşi an).

Cosmin Nicula a apelat la jurnalişti şi a reuşit să întoarcă situaţia în favoarea sa. Nicula a stat doi ani pe post de consilier local, după care a demisionat, fiind numit director la Protecţia Copilului (2002 -2003) şi subprefect al judeţului Hunedoara (2003 – 2004). În alegerile din 2004, Cosmin Nicula a prins un post de deputat, după care a fost ales senator în 2008 şi 2012.

Nicula la Curtea reglării de conturi?

Cunoscut ca fiind un politician cu limbajul „colorat”, prin declaraţii politice agresive şi răzbunător (au circulat zvonuri că îşi doreşte postul ca să plătească poliţele unor politiceni care l-au deranjat de-a lungul timpului), Nicula spune că nu va folosi postul de la Curte pentru a-şi regla conturile cu adversarii din administraţie. „Poliţele politice se plătesc numai politic, fără patimă şi alte dedesubturi. Nu-mi rămân poliţe de plătit şi nu voi folosi funcţia de la Curtea de conturi pentru răfuieli personale. Curtea este în afara jocurilor politice şi aşa va rămâne”, a ţinut să precizeze senatorul PSD.

Ultima vară-n politică

Cosmin Nicula nu regretă prea mult despărţirea de viaţa politică.  „Nu e ultima declaraţie politică. Până la sfârşitul lunii octombrie încă mai am câte ceva de spus. La Curtea de conturi voi începe mandatul, probabil de la 1 noiembrie. Am spus-o de mai multe ori: două mandate într-o demnitate publică sunt suficiente pentru un om politic. Am susţinut şi susţin ca numărul mandatelor să fie limitate la două”, a mai declarat Cosmin Nicula.

Attila Deszi a fost, de asemnea, confirmat consilier la Curtea de conturi

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.