2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei

Florin Oancea anunţă că va închide povestea neterminată a ruinei de lângă Liceul de Arte. Primarul Devei s-a lansat într-o campanie de urbanizare a ruinelor istorice care mutilează imaginea oraşului de zeci de ani şi produc mizerie, putoare şi disconfort

 

 

După bălăriile de la Palatul Administrativ, dărăpănăturile fostului restaurant Astoria şi grajdurile de lângă Ştrandul Municipal a venit rândul ruinelor de la Liceul de Arte să intre în atenţia edilului Devei. Angajamentele primarului Florin Oancea de a curăţa oraşul de aceste enclave de insalubritate sunt ambiţioase şi lăudabile, dar la fel de răsunător poate fi şi eşecul, dacă acţiunea se va împotmoli în proceduri cum s-a întâmplat în mandatele foştilor primari.

Ecologizarea a început

Angajaţii Primăriei Deva au început acţiunea de ecologizare a clădirii neterminate a Liceului de Arte de pe strada Ciprian Porumbescu (zona Liliacului) şi a terenului învecinat. Ruinele sunt abandonate de peste 20 de ani şi s-a transformat cu timpul într-un adevărat focar de infecţie. „Paşii pe care îi vom face sunt următorii: Ecologizare clădire şi teren, efectuată de echipele Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva; Împrejmuire cu panouri de protecţie; Finalizarea procedurilor de preluare a clădirii de către Primăria Municipiului Deva; Cuprinderea în Bugetul general al municipiului Deva pentru anul 2020 a lucrărilor de finalizare a construcţiei”, a anunţat public primarul Florin Oancea.

Promisiune electorală cu „tradiţie”

De-a lungul timpului, clădirea neterminată a Liceului a figurat pe lista de promisiuni electorale a foştilor primari. Fără finalitate, după cum se poate vedea. În toamna anului 2016, administraţia Devei anunţa că a început demersurile pentru continuarea lucrărilor la această clădire abandonată. Un an mai târziu, consilierii locali au aprobat documentaţia tehnico-economică pentru lucrările necesare. Conform devizului general, valoarea estimată era de aproximativ 29 milioane de lei, finanţarea urmând să fie făcută de către MDRAP, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, precum şi din bugetul Devei. Proiectul a eşuat. Ultima variantă – cea propusă de primarul Florin Oancea – este pe cheltuiala devenilor, cu bani de la bugetul local.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus