2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei

Florin Oancea anunţă că va închide povestea neterminată a ruinei de lângă Liceul de Arte. Primarul Devei s-a lansat într-o campanie de urbanizare a ruinelor istorice care mutilează imaginea oraşului de zeci de ani şi produc mizerie, putoare şi disconfort

 

 

După bălăriile de la Palatul Administrativ, dărăpănăturile fostului restaurant Astoria şi grajdurile de lângă Ştrandul Municipal a venit rândul ruinelor de la Liceul de Arte să intre în atenţia edilului Devei. Angajamentele primarului Florin Oancea de a curăţa oraşul de aceste enclave de insalubritate sunt ambiţioase şi lăudabile, dar la fel de răsunător poate fi şi eşecul, dacă acţiunea se va împotmoli în proceduri cum s-a întâmplat în mandatele foştilor primari.

Ecologizarea a început

Angajaţii Primăriei Deva au început acţiunea de ecologizare a clădirii neterminate a Liceului de Arte de pe strada Ciprian Porumbescu (zona Liliacului) şi a terenului învecinat. Ruinele sunt abandonate de peste 20 de ani şi s-a transformat cu timpul într-un adevărat focar de infecţie. „Paşii pe care îi vom face sunt următorii: Ecologizare clădire şi teren, efectuată de echipele Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva; Împrejmuire cu panouri de protecţie; Finalizarea procedurilor de preluare a clădirii de către Primăria Municipiului Deva; Cuprinderea în Bugetul general al municipiului Deva pentru anul 2020 a lucrărilor de finalizare a construcţiei”, a anunţat public primarul Florin Oancea.

Promisiune electorală cu „tradiţie”

De-a lungul timpului, clădirea neterminată a Liceului a figurat pe lista de promisiuni electorale a foştilor primari. Fără finalitate, după cum se poate vedea. În toamna anului 2016, administraţia Devei anunţa că a început demersurile pentru continuarea lucrărilor la această clădire abandonată. Un an mai târziu, consilierii locali au aprobat documentaţia tehnico-economică pentru lucrările necesare. Conform devizului general, valoarea estimată era de aproximativ 29 milioane de lei, finanţarea urmând să fie făcută de către MDRAP, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, precum şi din bugetul Devei. Proiectul a eşuat. Ultima variantă – cea propusă de primarul Florin Oancea – este pe cheltuiala devenilor, cu bani de la bugetul local.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”