2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei

Florin Oancea anunţă că va închide povestea neterminată a ruinei de lângă Liceul de Arte. Primarul Devei s-a lansat într-o campanie de urbanizare a ruinelor istorice care mutilează imaginea oraşului de zeci de ani şi produc mizerie, putoare şi disconfort

 

 

După bălăriile de la Palatul Administrativ, dărăpănăturile fostului restaurant Astoria şi grajdurile de lângă Ştrandul Municipal a venit rândul ruinelor de la Liceul de Arte să intre în atenţia edilului Devei. Angajamentele primarului Florin Oancea de a curăţa oraşul de aceste enclave de insalubritate sunt ambiţioase şi lăudabile, dar la fel de răsunător poate fi şi eşecul, dacă acţiunea se va împotmoli în proceduri cum s-a întâmplat în mandatele foştilor primari.

Ecologizarea a început

Angajaţii Primăriei Deva au început acţiunea de ecologizare a clădirii neterminate a Liceului de Arte de pe strada Ciprian Porumbescu (zona Liliacului) şi a terenului învecinat. Ruinele sunt abandonate de peste 20 de ani şi s-a transformat cu timpul într-un adevărat focar de infecţie. „Paşii pe care îi vom face sunt următorii: Ecologizare clădire şi teren, efectuată de echipele Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva; Împrejmuire cu panouri de protecţie; Finalizarea procedurilor de preluare a clădirii de către Primăria Municipiului Deva; Cuprinderea în Bugetul general al municipiului Deva pentru anul 2020 a lucrărilor de finalizare a construcţiei”, a anunţat public primarul Florin Oancea.

Promisiune electorală cu „tradiţie”

De-a lungul timpului, clădirea neterminată a Liceului a figurat pe lista de promisiuni electorale a foştilor primari. Fără finalitate, după cum se poate vedea. În toamna anului 2016, administraţia Devei anunţa că a început demersurile pentru continuarea lucrărilor la această clădire abandonată. Un an mai târziu, consilierii locali au aprobat documentaţia tehnico-economică pentru lucrările necesare. Conform devizului general, valoarea estimată era de aproximativ 29 milioane de lei, finanţarea urmând să fie făcută de către MDRAP, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, precum şi din bugetul Devei. Proiectul a eşuat. Ultima variantă – cea propusă de primarul Florin Oancea – este pe cheltuiala devenilor, cu bani de la bugetul local.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”