Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019

Direcţia Poliţia Locală Deva a făcut bilanţul activităţii desfăşurate în anul 2019. Poliţiştii locali şi-au exercitat atribuţiile pe domeniile de competenţă: circulația pe drumurile publice; disciplina în construcții și afișajul stradal; protecția mediului; activitatea comercială; evidența persoanelor; ordinea și liniștea publică, paza bunurilor; apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice; prevenirea şi descoperirea infracţiunilor.

Poliţiştii locali s-au implicat în proiecte educaţionale în parteneriat cu şcolile şi cu alte instituţii ale statului. Temele discutate cu elevii au fost diverse: reguli de circulaţie-siguranţa rutieră, prevenirea consumului de droguri şi alcool în rândul tinerilor, prevenirea delicvenţei juvenile precum şi alte subiecte de care au fost interesaţi tinerii.

Serviciul Circulaţie pe Drumurile Publice s-a sesizat în ceea ce priveşte încălcarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, circulaţia/staţionarea vehiculelor şi ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate. Poliţiştii locali au aplicat 2917 sancţiuni (2107 avertismente şi 810 amenzi). Valoarea totală a amenzilor date pe acest domeniu de competenţă a fost de 238.280 lei. Poliţiştii de la acest serviciu au monitorizat situaţia maşinilor abandonate sau fără stăpân şi au luat măsuri de ridicare a acestora împreună cu angajaţii Biroului Ridicări Vehicule din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Ei s-au implicat şi în acţiuni de fluidizare şi monitorizare a traficului rutier în zonele instituţiilor de învăţământ, fluidizarea şi dirijarea traficului rutier în intersecţiile aglomerate şi au acordat sprijin în cazul unor activităţi cultural-artistice, lucrări de asfaltare şi marcare drumuri publice, lucrări de toaletare arbori etc.

Serviciul de Ordine Publică, Paza Bunurilor a luat măsuri în ceea ce priveşte tulburarea liniştii şi ordinii publice, comercializarea de produse pe domeniul public în cazurile în care comercianţii nu au putut justifica cu acte provenienţa produselor, depozitarea de deşeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop. Poliţiştii locali au dat 2374 de sancţiuni (1390 de avertismente şi 984 de amenzi). Valoarea amenzilor acestui serviciu s-a ridicat la suma de 211.965 lei.

Poliţiştii acestui serviciu au intervenit în aplanarea unor scandaluri apărute în locuri publice, au participat la şedinţele asociaţiilor de proprietari, au asigurat măsurile de ordine publică necesare pe parcursul desfăşurării orelor de curs în zonele instituţiilor de învăţământ, au protejat personalul din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva cu ocazia desfăşurării unor anchete sociale şi au acordat la cerere sprijin angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au luat măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor cultural – artistice şi sportive şi au lucrat în echipă cu Poliţia Municipiului Deva pentru siguranţa cetăţenilor din oraşul nostru.

Angajaţii de la Serviciul Disciplina în Construcţii, Protecţia Mediului şi Activitate Comercială au verificat în teren construcţiile noi şi autorizaţiile de construire, lucrările de construcţii executate în apartamente, autorizaţiile privind reparaţii carosabil şi pietonal. Ei au controlat societăţile comerciale, persoanele fizice, producătorii particulari şi comercianţii ambulanţi. Transportul şi depozitarea deşeurilor, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, albiile râului Mureş şi curăţenia stradală au fost pe lista angajaţilor acestui serviciu, în anul care a trecut. Numărul sancţiunilor s-a ridicat la 912 (242 de avertismente şi 670 de amenzi). Valoarea amenzilor aplicate în anul 2019 a fost de 264.800 lei.

La Serviciul Monitorizare Video şi Trafic au fost înregistrate în anul 2019, sesizări pe linie de ordine şi linişte publică, circulaţie rutieră, disciplină în construcţii şi protecţia mediului. Din cele 3544 de sesizări, 70 au fost prin apelulul unic de urgenţă 112. Angajaţii acestui serviciu au verificat în baza de date naţională 2527 persoane şi autovehicule.

Potrivit Raportului privind activitatea Poliţiei Locale Deva pe anul 2019, totalul sancţiunilor aplicate a fost de 6203. Oamenii legii au dat 3739 avertismente şi 2464 amenzi. Valoarea totală a amenzilor pe anul care a trecut a fost de 715.045 lei.

Principala preocupare a poliţiei locale a fost prevenirea infracţiunilor, creşterea gradului de siguranţă al devenilor şi asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică în municipiul Deva.

24 de ore din 24 poliţiştii locali din Deva au fost la datorie!

Puteţi apela oricând la serviciile Poliţiei Locale Deva sunând la Dispecerat – telefon 0254.232.777 din orice reţea de telefonie şi direct de pe aplicaţia de sesizări Deva24.

Pentru probleme mai complexe, angajaţii Poliţiei Locale vă stau la dispoziţie la sediul aflat în Deva, strada Ion Luca Caragiale, nr. 6 (în apropierea Pieţei agroalimentare).

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului