Poliția Locală Deva – bilanțul activității pe anul 2018

Direcția Poliția Locală Deva a făcut bilanțul activității desfășurate în anul 2018. Polițiștii locali și-au exercitat atribuţiile privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în domeniile de competență: ordinea și liniștea publică, paza bunurilor, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, evidența persoanelor, dar și în alte domenii stabilite prin lege.

Potrivit Raportului privind activitatea Poliției Locale Deva, totalul sancțiunilor aplicate în anul 2018 a fost de 4118. Oamenii legii au dat 2753 de avertismente și 1365 de amenzi. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 258.040 lei.

Serviciul de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor a dat 761 de amenzi în valoare de 138.115 lei și 931 de avertismente (în total 1692 de sancțiuni). Pe acest domeniu, polițiștii locali au intervenit și au luat măsuri în: aplanarea unor scandaluri apărute în locuri publice, comercializarea de produse pe domeniul public, comercianților care nu au putut justifica proveniența acestora, au sancționat pe cei care au tulburat ordinea și liniștea publică, care au depozitat deșeuri în alte locuri decât cele amenajate special în acest scop sau care au avut cartea de identitate sau buletinul de identitate expirat. De asemenea, polițiștii au asigurat paza și ordinea cu ocazia manifestărilor publice culturale, artistice, sportive etc., au luat măsuri de protecție a angajaților Direcției de Asistență Socială Deva cu ocazia desfășurării unor anchete sociale și au prins infractori pe care i-au predat Poliției Române.

Polițiștii de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice s-au sesizat în: încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, circulația/staționarea vehiculelor, ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate, a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân, ridicate de pe domeniul public la somația Poliției Locale (37 de cazuri). Oamenii legii au intervenit și în fluidizarea și monitorizarea traficului în zonele școlilor sau în alte zone unde a fost necesar. Acest serviciu a aplicat 1957 de sancțiuni: 1634 de avertimente și 323 de amenzi în valoare de 61.025 lei.

Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială a dat 188 de avertismente și 281 de amenzi care s-au ridicat la suma de 15.700 lei (în total 469 de sancțiuni).
Activitatea angajaților acestui serviciu s-a referit la: verificări în teren a construcțiilor noi și a autorizațiilor de construire, a autorizațiilor privind reparații carosabil și pietonal, a lucrărilor de construcții executate în apartamente. Au fost controlate societățile comerciale, persoanele fizice autorizate, producătorii particulari și comercianții ambulanți, transportul și depozitarea deșeurilor, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, albiile râului Mureș și curățenia stradală. Oamenii legii au efectuat pânde în locurile unde au primt informații că se depozitează ilegal deșeuri și au participat la acțiuni de demolare a unor construcții neautorizate.

La Serviciul Monitorizare Video și Trafic au fost înregistrate în anul 2018, sesizări telefonice pe linie de: ordine și liniște publică, circulație rutieră, disciplină în construcții și protecția mediului, comerț etc.. Numărul sesizărilor s-a ridicat la 2461, din care 27 au fost venite prin apelul unic de urgență 112. Angajații serviciului au monitorizat manifestările publice, au asigurat conservarea locului în cazul unor evenimente rutiere, au verificat în baza națională de date 1780 de persoane și autovehicule. De asemenea, cu ajutorul camerelor de supraveghere au fost surprinse 5 infracțiuni flagrante. Polițiștii locali au participat împreună cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara și cu cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara la căutarea unui număr de 3 persoane date dispărute.

Polițiștii au colaborat cu instituțiile de învățământ din municipiul Deva pentru a asigura ordinea publică pe toată perioada cursurilor. Au fost organizate de asemenea diverse acțiuni și activități de informare dar și prevenire a elevilor pe anumite domenii: conduita în mediul școlar și social, cunoașterea și respectarea legilor, combaterea absenteismului și abandonului școlar, educație rutieră, prevenirea consumului de droguri etc., dar și activități extrașcolare: campionat de fotbal, vizite la Penitenciarul Bârcea, unde copiii au avut posibilitatea să discute cu cei care au încălcat legea și care au săvârșit infracțiuni pentru care se află acum în mediu privativ de libertate.

Poliția Locală Deva a încheiat de asemenea un parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara. pentru a creşte gradul de siguranţă al populaţiei şi pentru a reduce fenomenul infracţional.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”