Podul peste calea ferată de pe șoseaua Hunedoara – Călan, în șantier

Din 2019, Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan, în lungime de circa 10 kilometri, se află în şantier. Ultimul strat de asfalt pe şoseaua modernizată cu fonduri europene a fost turnat pe aproape întreg tronsonul, cu excepţia sectorului podului rutier peste calea ferată, de la intrarea în Călan.

A fost nevoie de mai multe expertize tehnice pentru a se stabili dacă este nevoie de reconstrucţia podului sau de lucrări de mai mică anvergură. A fost aleasă varianta a doua, iar podul este reabilitat şi modernizat, fără a mai fi demolat şi înlocuit cu suprastructură nouă. Finalizarea lucrărilor de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan va avea loc în acestă toamnă, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara.

 

 

Potrivit proiectului, modernizarea sectorului de drum judeţean a fost proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria – Petroşani. Valoarea totală a investiţiei este de circa 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanţare nerambursabilă din fonduri UE, restul finanţării fiind acoperită din bugetul Consiliuli Judeţean Hunedoara şi din fonduri guvernamentale.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului