Oaspeţii Castelului Corvinilor sunt nevoiţi să îşi lase autoturismele pe marginea drumului, pe trotuare şi pe dealuri, unii riscând să fie amendaţi de poliţiştii locali.
O porţiune din Strada Castelului Corvinilor a devenit, teoretic, o zonă pietonală, după cum arată indicatoarele montate la fiecare dintre capetele ei. Unii şoferi sunt lăsaţi să parcheze pe ea, în timp alţii sunt îndrumaţi să se întoarcă din din drum.
O parcare privată a fost înfiinţată în 2014, în vecinătatea Castelului Corvinilor, pe un teren de 3.600 de metri pătraţi pe care primăria a preferat să îl vândă cu puţin peste 30.000 de euro unui investitor privat în loc să îl amenajeze ca parcare. Aici au fost înfiinţate circa 50 de locuri pentru autoturisme şi cinci pentru autocare, iar treptat a fost amenajat şi un târg de suveniruri.
Unii dintre turişti reclamă însă preţul parcării şi preferă să caute zone mai îndepărtate de castel, pentru a nu-l achita.
„Tariful este de 7,5 lei pentru o zi, însă normal ar fi fost ca dacă ne lăsăm maşinile 15 minute să plătim mai puţin. Nu se întâmplă acest lucru”, spune unul dintre vizitatori. Lipsa parcărilor adecvate din jurul Castelului Corvinilor, reclamată de mai mulţi ani, creează disconfort. În zilele aglomerate, poliţiştii locali sunt trimişi în zonă pentru a gestiona traficul rutier. Adesea au avut loc incidente cu şoferii, iar faptul că maşinile sunt înghesuite pe marginea drumului, în zona trecerilor de pietoni, creşte riscul unor accidente.
Primarul Dan Bobouţanu susţine că în prezent se caută soluţii pentru înfiinţarea unei noi parcări în zonă, pe un teren care aparţine municipalităţii.