Planuri pentru centenarul Corvinul Hunedoara

983

Consiliul Județean Hunedoara și municipalitatea din Hunedoara vor aloca împreună 150.000 de lei pentru evenimentele dedicate „centenarului Corvinul Hunedoara”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Hunedoara, aflat pe ordinea de zi a ședinței din 22 aprilie.

Evenimentul se va desfășura în acest an, pe parcursul a două zile, la o dată neprecizată până în prezent, în funcția de situația epidemiologică din județ. Un meci de fotbal între Naționala României din anii 1990 – 2000 și Corvinul Hunedoara (anii 1980 – 1990) și un concert al trupei „Compact” vor fi principalele puncte de atracție ale „Centenarului Corvinul Hunedoara”.

Prima echipă de fotbal din Hunedoara a fost înființată în anul 1921, potrivit documentelor vremii. A purtat mai multe nume de-a lungul timpului, însă în memoria colectivă a rămas cu numele „Corvinul” – echipa care în anii ´80 a avut cele mai mari performanțe din istoria fotbalului hunedorean: participarea în Cupa UEFA și locuri în fruntea clasamentului Diviziei A. Tot în anii ´80, Corvinul Hunedoara a fost clubul la care au fost legitimați câțiva dintre cei mai apreciați fotbaliști din România.

Echipa de fotbal din 1981 a Hunedoarei îi avea în componență pe: Mircea Lucescu (antrenor – jucător), Florea Dumitrache, Dumitru Gălan, Dan Colesniuc, Gabriel Ioan, Niculai Alexa, Victor Oncu, Ladislau Ghiță, Dumitreasa, Romulus Gabor, Florea Văetuș, Ioan Petcu, Constantin Dumitriu, Michael Klein, Ioan Bogdan, Mircea Rednic, Florin Dubinciuc, Dorin Nicșa și pe antrenorul Remus Vlad.

Corvinul Hunedoara a fost eliminată din toate competițiile Federației Române de Fotbal începând din anul 2004. Brandul său a fost cedat unui om de afaceri din București, de la care în prezent municpalitatea intenționează să îl achiziționeze.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *