Planuri de reabilitare pentru șoseaua Orăștie – Costești

Consiliul Județean Hunedoara dezbate, marți, proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 705A Orăştie-Costeşti-Sarmizegetusa” km. 2+200 – km.19+465” în vederea finanţării prin Programul  Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 6: Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională şi locală.

Investiția s-a aflat pe lista de rezervă a proiectelor propuse la ADR Vest.

Drumul Judeţean 705 A se află printre cele mai importante şosele turistice ale Hunedoarei, însă doar jumătate dintre cei 35 de kilometri ai săi au fost modernizaţi, respectiv porţiunea dintre satul Costeşti şi situl UNESCO Sarmizegetusa Regia. Alţi 17 kilometri ai şoselei, între Orăştie şi Costeşti (comuna Orăştioara de Sus) au fost doar reparaţi în ultimii ani. Proiectul de reabilitare al DJ 705 A pe ruta Orăştie – Ludeştii de sus – Costeşti s-a aflat pe lista de rezervă a proiectelor propuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru a primi finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Consiliul Judeţean Hunedoara a fost înştiinţat că va putea depune proiectul la ADR Vest, în funcţie de cât de avansată este pregătirea acestuia.

Investiţia în reabilitarea drumului din Munţii Orăştiei a fost estimată la aproape şapte milioane de euro, cea mai mare parte a fondurilor fiind accesată prin POR 2014 – 2020. Este necesară, susţin autorităţile judeţene , atât pentru valorificarea potenţialului turistic al zonei cetăţilor dacice, cât şi din considerente de ordin economic şi social: dezvoltarea localităţilor, întreţinerea şi exploatarea pădurilor. Studiul de fezabilitate datează din 2014.
Alte două proiecte de infrastructură rutieră vor fi finanţate de UE, în judeţul Hunedoara: modernizarea drumurilor de pe Culoarul rutier Mureş Nord şi a şoselei Hunedoara – Călan. Pe lista proiectelor de rezervă în judeţul Hunedoara se mai află un tronson de 14 de kilometri, din zona comunei Zam, pâna la limita judeţelor Hunedoara şi Arad.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit         Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva