Planuri de reabilitare pentru șoseaua Orăștie – Costești

Consiliul Județean Hunedoara dezbate, marți, proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 705A Orăştie-Costeşti-Sarmizegetusa” km. 2+200 – km.19+465” în vederea finanţării prin Programul  Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 6: Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională şi locală.

Investiția s-a aflat pe lista de rezervă a proiectelor propuse la ADR Vest.

Drumul Judeţean 705 A se află printre cele mai importante şosele turistice ale Hunedoarei, însă doar jumătate dintre cei 35 de kilometri ai săi au fost modernizaţi, respectiv porţiunea dintre satul Costeşti şi situl UNESCO Sarmizegetusa Regia. Alţi 17 kilometri ai şoselei, între Orăştie şi Costeşti (comuna Orăştioara de Sus) au fost doar reparaţi în ultimii ani. Proiectul de reabilitare al DJ 705 A pe ruta Orăştie – Ludeştii de sus – Costeşti s-a aflat pe lista de rezervă a proiectelor propuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru a primi finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Consiliul Judeţean Hunedoara a fost înştiinţat că va putea depune proiectul la ADR Vest, în funcţie de cât de avansată este pregătirea acestuia.

Investiţia în reabilitarea drumului din Munţii Orăştiei a fost estimată la aproape şapte milioane de euro, cea mai mare parte a fondurilor fiind accesată prin POR 2014 – 2020. Este necesară, susţin autorităţile judeţene , atât pentru valorificarea potenţialului turistic al zonei cetăţilor dacice, cât şi din considerente de ordin economic şi social: dezvoltarea localităţilor, întreţinerea şi exploatarea pădurilor. Studiul de fezabilitate datează din 2014.
Alte două proiecte de infrastructură rutieră vor fi finanţate de UE, în judeţul Hunedoara: modernizarea drumurilor de pe Culoarul rutier Mureş Nord şi a şoselei Hunedoara – Călan. Pe lista proiectelor de rezervă în judeţul Hunedoara se mai află un tronson de 14 de kilometri, din zona comunei Zam, pâna la limita judeţelor Hunedoara şi Arad.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj