Plănuiești să-ți deschizi propria afacere? Află care sunt 3 piedici pe care majoritatea antreprenorilor aflați la început de drum le întâmpină și cum să le eviți

263

Ideea de a-și deschide propriul business prezintă din ce în ce mai mult interes pentru numeroși români, din toate zonele țării. Una dintre lecțiile pe care oamenii le-au învățat de la pandemia care încă nu a încetat să facă ravagii în lume a fost aceea că o sursă sigură de venit, fie ea și secundară, se poate dovedi a fi vitală în perioadele de criză.

Să pornești și să menții în viață o afacere nu este, însă, un lucru ușor, mai ales dacă ești începător în domeniu. De aceea trebuie să primești cu brațele deschise sfaturile și îndrumările celor care sunt ceva mai experimentați. Mulți antreprenori întâmpină încă din primele săptămâni o serie de dificultăți pe care nu au știut să le prevadă și sunt nevoiți să amâne momentul intrării companiilor lor pe piață, din cauza unor piedici care puteau fi foarte ușor evitate.

Iată care sunt 3 dintre cele mai comune astfel de piedici întâmpinate de liderii de business-uri la început de drum și cum să le eviți:

  • Necesitatea cunoașterii legislației de mediu actualizate

Subiectul impactului unei afaceri asupra mediului înconjurător a devenit unul deosebit de important în ultimele decenii, dată fiind starea în continuă degradare a Planetei. Legislația în acest domeniu este, așa cum era de așteptat, mereu în schimbare, fiecare stat încercând să reducă treptat efectele negative ale diferitelor activități asupra mediului. Cerințele privind autorizațiile de mediu sunt cele care dau cel mai adesea bătăi de cap novicilor din business. Pentru a te asigura că vei fi constant la curent cu legislația europeană și cu cea autohtonă, colaborează încă de la început cu o firmă de consultanță de mediu, precum Stratos.ro. Astfel vei economisi foarte mult timp și nu te vei lăsa oprit de această dificultate în niciun stadiu al afacerii tale.

  • Lipsa unui plan detaliat de business

Începuturile sunt entuziasmante, indiferent de momentul și domeniul în care apar. Oamenii tind să își piardă răbdarea mai ales în momentele incipiente cruciale din viața unei afaceri și să abordeze problemele într-o manieră superficială. Studiile arată, însă, că un plan detaliat de business este indispensabil unui business de succes.  În ciuda dorinței tale de a înainta mai rapid și de a te avânta pe piață cât mai curând cu putință, asigură-te că, înainte de toate, ai planul afacerii tale gândit în cele mai mici amănunte. 

  • Adaptarea la cerințele birocratice românești

Un ultim aspect care nu trebuie să te descurajeze ori să te încurce este binecunoscuta birocrație românească. Plină de cerințe greu de respectat, aceasta este percepută ca fiind stresantă și poate chiar absurdă. Oricât de greu ți-ar părea, încearcă să-ți amintești că în spatele fiecărei cereri se află o rațiune, indiferent dacă o înțelegi sau nu. Alege să fii cât de riguros cu putință și să-i tratezi cu calm și respect pe toți cei cu care vei interacționa de-a lungul călătoriei tale. Astfel, misiunea ta și a lor va fi considerabil ușurată.

A începe un business este stresant și dificil, însă odată intrat în ritm vei descoperi și nenumăratele părți neașteptat de frumoase ale acestei misiuni. Cu perseverență și seriozitate îți vei duce proiectul la un nivel nesperat de înalt într-un timp optim!

 

Sursa foto: unsplash.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *