PLÂNGERI Omul care se luptă cu morile de vânt ale firmelor de asigurări

ioan avramIoan Avram încearcă de mai bine de şase luni să îşi recupereze o pagubă de 560 de lei reclamată la firma de asigurări cu care a încheiat un contract, pentru anexele gospodăreşti pe care le deţine în satul Ormindea

Hunedoreanul Ioan Avram a plătit în urmă cu un an echivalentul a 25 de euro unei societăţi de asigurări în speranţa că, în cazul unor distrugeri provocate de vremea rea, firma îl va despăgubi. Şura pentru care Ioan Avram a încheiat contractul de asigurare a fost distrusă în urma unei furtuni, în luna august a anului trecut, iar daunele provocate de vijelie au fost evaluate de acesta la 560 de lei.

Respins din cauza vitezei vântului

Localnicul din Ormindea s-a prezentat cu poliţa de asigurare facultativă la societatea care trebuia să îl despăgubescă, însă a fost refuzat categoric. „Mi s-au cerut dovezi că furtuna a fost cel care a distrus ţiglăria ţi grinzile anexei. Le-am prezentat fotografiile. Apoi am adus documente de la Primăria Băiţa din care se adevereşte că în ziua respectivă au fost furtuni, vânt puternic şi descărcări electrice, care au provocat daunele. Apoi am cerut şi am primit, contra cost, confirmarea fenomenelor meteorologice de la staţia meteo din Deva. Degeaba, firma de asigurări a refuzat să îmi plătească daunele pe motiv că staţia meteo din Deva indica un vânt de 68 de kilometri pe oră, viteza fiind mai mică decât cea pe care firma de asigurări o dorea”, a povestit Ioan Avram.

Hunedoreanul afirmă că nu îl afectează faptul că nu şi-a putut recupera daunele pentru care a plătit asigurarea cât faptul că ar fi fost nedreptăţit. De aceea, Ioan Avram s-a adresat Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, însă răspunsul instituţiei nu l-a mulţumit: a fost îndrumat să verifice cu atenţie contractul încheiat cu firma de asigurări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj