PLÂNGERI Omul care se luptă cu morile de vânt ale firmelor de asigurări

ioan avramIoan Avram încearcă de mai bine de şase luni să îşi recupereze o pagubă de 560 de lei reclamată la firma de asigurări cu care a încheiat un contract, pentru anexele gospodăreşti pe care le deţine în satul Ormindea

Hunedoreanul Ioan Avram a plătit în urmă cu un an echivalentul a 25 de euro unei societăţi de asigurări în speranţa că, în cazul unor distrugeri provocate de vremea rea, firma îl va despăgubi. Şura pentru care Ioan Avram a încheiat contractul de asigurare a fost distrusă în urma unei furtuni, în luna august a anului trecut, iar daunele provocate de vijelie au fost evaluate de acesta la 560 de lei.

Respins din cauza vitezei vântului

Localnicul din Ormindea s-a prezentat cu poliţa de asigurare facultativă la societatea care trebuia să îl despăgubescă, însă a fost refuzat categoric. „Mi s-au cerut dovezi că furtuna a fost cel care a distrus ţiglăria ţi grinzile anexei. Le-am prezentat fotografiile. Apoi am adus documente de la Primăria Băiţa din care se adevereşte că în ziua respectivă au fost furtuni, vânt puternic şi descărcări electrice, care au provocat daunele. Apoi am cerut şi am primit, contra cost, confirmarea fenomenelor meteorologice de la staţia meteo din Deva. Degeaba, firma de asigurări a refuzat să îmi plătească daunele pe motiv că staţia meteo din Deva indica un vânt de 68 de kilometri pe oră, viteza fiind mai mică decât cea pe care firma de asigurări o dorea”, a povestit Ioan Avram.

Hunedoreanul afirmă că nu îl afectează faptul că nu şi-a putut recupera daunele pentru care a plătit asigurarea cât faptul că ar fi fost nedreptăţit. De aceea, Ioan Avram s-a adresat Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, însă răspunsul instituţiei nu l-a mulţumit: a fost îndrumat să verifice cu atenţie contractul încheiat cu firma de asigurări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar