PLÂNGERI Omul care se luptă cu morile de vânt ale firmelor de asigurări

ioan avramIoan Avram încearcă de mai bine de şase luni să îşi recupereze o pagubă de 560 de lei reclamată la firma de asigurări cu care a încheiat un contract, pentru anexele gospodăreşti pe care le deţine în satul Ormindea

Hunedoreanul Ioan Avram a plătit în urmă cu un an echivalentul a 25 de euro unei societăţi de asigurări în speranţa că, în cazul unor distrugeri provocate de vremea rea, firma îl va despăgubi. Şura pentru care Ioan Avram a încheiat contractul de asigurare a fost distrusă în urma unei furtuni, în luna august a anului trecut, iar daunele provocate de vijelie au fost evaluate de acesta la 560 de lei.

Respins din cauza vitezei vântului

Localnicul din Ormindea s-a prezentat cu poliţa de asigurare facultativă la societatea care trebuia să îl despăgubescă, însă a fost refuzat categoric. „Mi s-au cerut dovezi că furtuna a fost cel care a distrus ţiglăria ţi grinzile anexei. Le-am prezentat fotografiile. Apoi am adus documente de la Primăria Băiţa din care se adevereşte că în ziua respectivă au fost furtuni, vânt puternic şi descărcări electrice, care au provocat daunele. Apoi am cerut şi am primit, contra cost, confirmarea fenomenelor meteorologice de la staţia meteo din Deva. Degeaba, firma de asigurări a refuzat să îmi plătească daunele pe motiv că staţia meteo din Deva indica un vânt de 68 de kilometri pe oră, viteza fiind mai mică decât cea pe care firma de asigurări o dorea”, a povestit Ioan Avram.

Hunedoreanul afirmă că nu îl afectează faptul că nu şi-a putut recupera daunele pentru care a plătit asigurarea cât faptul că ar fi fost nedreptăţit. De aceea, Ioan Avram s-a adresat Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, însă răspunsul instituţiei nu l-a mulţumit: a fost îndrumat să verifice cu atenţie contractul încheiat cu firma de asigurări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara