PLÂNGERI Omul care se luptă cu morile de vânt ale firmelor de asigurări

ioan avramIoan Avram încearcă de mai bine de şase luni să îşi recupereze o pagubă de 560 de lei reclamată la firma de asigurări cu care a încheiat un contract, pentru anexele gospodăreşti pe care le deţine în satul Ormindea

Hunedoreanul Ioan Avram a plătit în urmă cu un an echivalentul a 25 de euro unei societăţi de asigurări în speranţa că, în cazul unor distrugeri provocate de vremea rea, firma îl va despăgubi. Şura pentru care Ioan Avram a încheiat contractul de asigurare a fost distrusă în urma unei furtuni, în luna august a anului trecut, iar daunele provocate de vijelie au fost evaluate de acesta la 560 de lei.

Respins din cauza vitezei vântului

Localnicul din Ormindea s-a prezentat cu poliţa de asigurare facultativă la societatea care trebuia să îl despăgubescă, însă a fost refuzat categoric. „Mi s-au cerut dovezi că furtuna a fost cel care a distrus ţiglăria ţi grinzile anexei. Le-am prezentat fotografiile. Apoi am adus documente de la Primăria Băiţa din care se adevereşte că în ziua respectivă au fost furtuni, vânt puternic şi descărcări electrice, care au provocat daunele. Apoi am cerut şi am primit, contra cost, confirmarea fenomenelor meteorologice de la staţia meteo din Deva. Degeaba, firma de asigurări a refuzat să îmi plătească daunele pe motiv că staţia meteo din Deva indica un vânt de 68 de kilometri pe oră, viteza fiind mai mică decât cea pe care firma de asigurări o dorea”, a povestit Ioan Avram.

Hunedoreanul afirmă că nu îl afectează faptul că nu şi-a putut recupera daunele pentru care a plătit asigurarea cât faptul că ar fi fost nedreptăţit. De aceea, Ioan Avram s-a adresat Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, însă răspunsul instituţiei nu l-a mulţumit: a fost îndrumat să verifice cu atenţie contractul încheiat cu firma de asigurări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață