Pistă de biciclete în zona Sanitas, Hunedoara

556

Pista de biciclete din zona Sanitas a Hunedoarei prinde contur. Între timp, lucrările de reabilitare şi modernizare a arterei pietonale se apropie de final.

Gazonarea şi sistemul de irigare a alveolelor din zona pietonală Sanitas sunt aproape gata. În zilele următoare va fi pus în funcţiune şi sistemul de iluminat. Abia apoi se va începe şi montarea de bănci. În paralel se derulează şi trasarea pistei de biciclete”, informează municipalitatea.

Investiţia, derulată pe fonduri europene a schimbat, treptat, înfăţişarea locului, care va deveni al doilea centru pietonal al municipiului, după Bulevardul Corvin – Casa de cultură (Piaţa Regele Ferdinand).

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, viitoarea zonă pietonală Sanitas va fi reabilitată în totalitate, va avea pavaj ornamental, instalaţii de iluminat – LED dar şi instalaţii de iluminat cu spoturi la nivelul pavajului, mobilier urban nou, zeci de arbori maturi şi arbuşti ornamentali, precum şi o staţie de bike – sharing.

Investiția, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, face parte din proiectul de revitalizare a „Coridorului Central” al Hunedoarei, de-a lungul Bulevardului Dacia, cu o valoare totală de aproximativ 46 de milioane de lei.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.