Pistă de atletism nouă la Stadionul municipal din Deva

243

Primăria municipiului Deva a scos la licitație publică lucrările de modernizare a pistei de atletism din incinta Stadionului „Cetate”. Investiția se ridică la 5,6 milioane de lei.

„În prezent există la Stadionul municipal o pistă de atletism amenajată cu 6 culoare de alergare și cu două piste de 100 de metri garduri dispuse de o parte și de alta a terenului de fotbal pe latura lungă. Pista de atletism existentă este realizată din zgură granulată și încadrată cu borduri din beton de ciment. Stratul de zgură ce reprezintă infrastructura și suprastructura complexului pietonal este de 15 cm. Prin nerealizarea la timp a reparațiilor s-au produs degradări majore. Apele pluviale băltesc pe suprafața pistei, deoarece nu este drenată sau dirijată. Pista de atletism din zgură nu se mai folosește și nu reprezintă siguranță compețională”, se arată în studiul de fezabilitate necesar investiției.
Noua pistă de atletism care înconjoară terenul de fotbal va avea 15.700 de metri pătrați, o lungime de minimum 400 de metri și opt culoare. Structura de zgură va fi înlocuită cu una de cauciuc prefabricat sau cauciuc turnat, va fi amenajat un sistem de drenaj și vor fi realizate sectoare de specialitate pentru atletism, aruncarea cercului, ciocanului, suliței, sărituri etc.

Primăria Deva a scos la licitație publică și lucrările de amenajare a unui teren de sport din incinta stadionului municipal, investiție estimată la 1,8 milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Pistă de atletism nouă la Stadionul municipal din Deva

  1. Marius

    la 15.700 mp, pe o lungime de 400 m, rezulta o latime de aproape 40 m… ceva „da cu virgula”…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.