Pietonii și-au luat centrul istoric înapoi

Polițiștii locali au fost trimiși să facă ordine în centrul istoric al Devei, după ce numeroși localnici au reclamat că, deși zona este pietonală, șoferii nu țin cont de reglementări și își lasă mașinile pe ea. Joi, o mulțime de oameni au participat la Marșul Unirii, care a avut loc pe „pietonala” Devei, însă unii au fost incomodați de numeroasele mașini parcate. „Am dispus astăzi eliberarea zonei pietonale, între Piaţa Unirii şi Colegiul Naţional Decebal, de autovehiculele parcate în acest perimetru. Accesul autovehiculelor care realizează aprovizionarea în zonă este permis doar între orele 5:00 – 8:00”, a informat primarul Florin Oancea.

Potrivit regulamentului impus de primărie, riveranii care au curți pot circula cu condiția de a parca mașinile în interiorul curților și le este interzis să oprească, să staționeze sau să parcheze pe carosabil. Riveranii care nu dețin curți nu au voie să oprească, staționeze sau să parcheze pe carosabil, ci doar în parcările special amenajate din apropiere. În situații de urgență, mașinile de pompieri, poliție, ISU, ambulanțe etc. pot circula, opri, parca sau staționa, la fel și utilajele de intervenţie pentru utilități (ex: gaz, enel etc) când există lucrări în zonă, defecțiuni, schimbare de contoare de gaz etc. Amenzile pentru cei care nu respectă programul de aprovizionare sunt cuprinse între 500-1000 lei.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Pietonii și-au luat centrul istoric înapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum se regenerează pădurile din Godeanu         Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației