Piața agroalimentară din Deva trece în administrarea municipalității

Piața agroalimentară din Deva trece în administrarea municipalității, după ce, joi, Consiliul Local Deva a adoptat hotărârea de reziliere a contractului de închiriere încheiat în 2016 între primărie și o firmă privată.
„Actualul chiriaș al pieței nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, printre care se numără și restanțele la plata chiriei în valoare de 309.558 lei ( 257.170 lei – chirie și 52.388 lei majorări de întârziere). Totodată am ținut cont și de comercianții care ne-au solicitat condiții decente de desfășurare a activității și chirii accesibile. De asemenea, devenii și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care a fost administrată piața de către operatorul privat”, susține primarul Florin Oancea.
Potrivit proiectului de hotărâre, firma care închiriase Piața agroalimentară centrală este acuzată că a subînchiriat spații comerciale fără acordul municipalității, iar în ultimii ani în incinta pieței au avut loc lucrări de construcție neautorizate. Încălcările contractului au fost stabilite în urma unui controle efectuat de angajații primăriei în iunie 2019.

Foto: Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului