Peste 200 de rable în Hunedoara. Primăria le-a pus gând rău

Municipalitatea din Hunedoara a adoptat, vineri, un regulament pentru ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public.

Consiliul Local din Hunedoara a adoptat, vineri, un regulament în baza căruia, începând din acest an, în municipiu, se vor desfăşura activităţile de indentificare, ridicare, transport, depozitare şi, acolo unde va fi cazul, de eliberare a maşinilor abandonate.

Proprietarii care nu se vor conforma riscă să fie amendaţi şi taxaţi, dar şi să rămână fără maşini. Mai întâi, ei vor fi somaţi să şi le ridice de pe locurile ocupate neregulamentar, arată reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

„Dacă nu se vor conforma, vehiculele vor fi transportate de o firmă autorizată în domeniu şi depozitate pe o platformă păzită special amenajată la marginea oraşului, în fosta unitate militară de la Hăşdat. Odată ajunsă în această fază, procedura prevede ca proprietarul, în cazul în care este identificat, să mai fie somat o dată. În cazul în care deţinătorul revendică maşina, va trebui să achite mai întâi o amendă de 2.000 de lei, plus costurile de ridicare, transport şi depozitare (a căror valoare nu a fost încă stabilită). Dacă maşina rămâne nerevendicată, după expirarea termenelor prevăzute de regulament, aceasta va putea fi apoi valorificată de către Primărie”, informează Primăria Hunedoara.

Conform primelor estimări ale Poliţiei Locale Hunedoara, în Hunedoara sunt cel puţin 200 de autovehicule abandonate.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului