Petrosani: Protest pentru sporul de pericol

Tăierea sporului de pericol i-a adus pe angajaţii TESA de la minele viabile din Valea Jiului în curtea Complexului Energetic Hunedoara, unde au organizat un protest spontan.

2014-12-03 15.34.07Nemulţumiţi de deczia directorului CEH privind tăierea sporului de pericol în anumite condiţii bine prestabilite, angajaţii TESA au protestat şi au cerut demisia conducerii CEH. Oamenii sunt nemulţumiţi că programul de reducere a pierderilor îi afectează doar pe truditorii „de rând” în timp ce şefii rămân la adăpostul salariilor imense, pe care nimenu nu le „clinteşte”. Prin această decizie, spun liderii Sindicatului „Muntele”, care au fost alături de protestatarii, sunt angajaţi al căror salariu se diminuează şi cu 400 de lei, în timp ce alţii s-au trezit că pierd grupa de muncă şi nu mai pot ieşi la pensie. „Sunt salariați care pierd chiar 400 de lei. Cel mai grav este faptul că sunt salariați care, pe lângă bani, pierd și grupa de muncă și sunt salariați care, prin această decizie, nu pot ieși la pensie peste 3 sau 4 luni de zile când ar fi avut condițiile și sunt nevoiți să își desfășoare în continuare activitatea, după o viață de muncă,  în condiții normale, pentru că așa a dat domnul Niculescu această decizie, pe care eu o numesc <<Așa vreau eu!>>”, a declarat Petre Nica, preşedintele sindicatului  Muntele.

Pe de altă parte, directorul executiv al CEH, Nicolae Drăgoi, spune că măsura este legală şi a fost luată şi ca urmare a unui control al Curţii de Conturi. „Conform CCM, cotele procentuale de intrare în subteran se stabilesc prin decizia directorului general. Marți a fost o întâlnire a comisiei paritare, iar directorul  general a rămas în sală cu sindicatele și a discutat despre această decizie. Nu s-a ajuns la nicio înţelegere, dar nici nu s-au blocat discuţiile, urmând a fi reluate vineri. La această decizie s-a ajuns şi în urma unui control al Curții de Conturi. Să vă dau un exemplu: un şef de sector, care lua 100% subteran nu poate să presteze 8 ore de subteran în fiecare zi, pentru că are și alte activități. Respectiv, la ora 7.00 participă la raportul schimbului IV, la ora 8,00 trebuie să meargă la raport la director, iar la 15,00 pleacă acasă. Deci, automat,un şef de sector nu poate să stea în fiecare zi 8 ore în subteran”, a motivat Nicolae Drăgoi decizia ce a intrat în vigoare începând cu data de 1 decembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi