Petroșani/ Centenarul Marii Uniri, cu fasole, cârnați și o masă rotundă. De 30.000 de lei

Împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 va fi marcată și la Petroșani. Consiliul Local Petroșani a aprobat proiectul primarului Tiberiu Iacob – Ridzi care vizează alocarea sumei de 30.000 de lei pentru evenimentele dedicate Centenarului. Nu lipsește nici în acest an ”tradiționala” fasole cu cârnați, care va fi distribuită gratuit celor ce vor fi prezenți de Ziua Națională a României în Parcul Central ”Carol Schreter”.Anul acesta, la 1 Decembrie se împlinesc fix 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a României, importantul moment istoric care a pus bazele statului modern român. Ziua Națională a Româiei va fi marcată și la Petroșani, unde autoritățile locale invită oamenii la sărbătoarea României. O sărbătoare a Centenarului celebrată cu fasole și cârnați, porții de mâncare ce vor fi distribuite gratuit în Parcul ”Carol Schreter” din localitate, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace. De asemenea, va fi organizată și o masă rotundă ce va avea ca temă ”Valea Jiului și Unirea”.
Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, și aprobat de aleșii locali, programul manifestărilor mai cuprinde onorul la Drapelul României, ce va fi ridicat pe catargul din parc, precum și un moment artistic susținut de artiști locali. Totul pentru  suma de 30.000 de lei, alocată de la bugetul local în acest sens.
Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament