Pesticide expirate, confiscate de polițiști

558

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au efectuat un control în scopul verificării respectării legislației în domeniul operațiunilor cu produse de protecția plantelor și îngrășăminte chimice, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din zona Orăştie.

Poliţiştii au constatat că, în incinta punctului de lucru verificat, erau deținute și depozitate în vederea utilizării 827 litri și 24 kg. de produse pentru protecția plantelor, deținute diverse recipiente (constând în fungicide, erbicide, pesticide, insecticide), care aveau termenul de valabilitate expirat și care au devenit deșeuri periculoase, pentru care reprezentanții legali ai societății nu au luat măsurile legale în vederea eliminării totale printr-un operator economic autorizat în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, iar cantitatea de produse periculoase identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *