Peste 800 de hectare au fost cuprinse de incendii

Angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara au intervenitîn ultimele zile  pentru stingerea a 73 de arderi necontrolate de vegetaţie uscată. Una dintre arderi, produsă în localitatea Almașul Sec, s-a propagat și la o locuință, fiind afectat acoperișul din lemn. Focul deschis în spații deschise a produs un alt incendiu la anexele unei gospodării din Fizeș. În ambele cazuri pompierii au acționat la timp stopând propagarea arderilor.

În operaţiunile de lichidare a incendiilor de vegetație uscată au fost implicaţi  aproape 200 de subofiţeri ai gărzilor de intervenţie din Deva, Hunedoara, Orăştie, Ilia, Brad, Baru, Râu de Mori, Bretea Română, Dobra, Băița, Baru, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara. Vârful acestui fenomen a fost atins în cursul zilei de sâmbătă, când pompierii au acționat pentru stingerea a 35 de arderi de vegetație uscată.
„Suprafaţa totală afectată de arderi, în aceste zile, depăşeşte 840 de hectare de teren, pășune sau litieră de pădure, suprafață care este echivalentă, spre exemplificare, cu 1.326 de terenuri de fotbal. Doar în localitatea Râu Alb, pompierii Gărzii de Intervenție Baru au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce a cuprins peste 300 de hectare de teren”, a informat ISU Hunedoara. Pompierii au identificat cinci dintre proprietarii de terenuri care au utilizat focul deschis în spații deschise urmând ca aceștia să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 lei.
Pentru stoparea arderilor de vegetație uscată Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara anunță acțiuni de patrulare intensă, pe tot teritoriul județului, a efectivelor de pompieri, jandarmi, polițiști locali și a altor instituții implicate în gestionarea acestei situații și aplicarea unor sancțiuni descurajatoare pentru acțiunea de igienizare a terenurilor prin intermediul focului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu