Peste 800 de hectare au fost cuprinse de incendii

Angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara au intervenitîn ultimele zile  pentru stingerea a 73 de arderi necontrolate de vegetaţie uscată. Una dintre arderi, produsă în localitatea Almașul Sec, s-a propagat și la o locuință, fiind afectat acoperișul din lemn. Focul deschis în spații deschise a produs un alt incendiu la anexele unei gospodării din Fizeș. În ambele cazuri pompierii au acționat la timp stopând propagarea arderilor.

În operaţiunile de lichidare a incendiilor de vegetație uscată au fost implicaţi  aproape 200 de subofiţeri ai gărzilor de intervenţie din Deva, Hunedoara, Orăştie, Ilia, Brad, Baru, Râu de Mori, Bretea Română, Dobra, Băița, Baru, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara. Vârful acestui fenomen a fost atins în cursul zilei de sâmbătă, când pompierii au acționat pentru stingerea a 35 de arderi de vegetație uscată.
„Suprafaţa totală afectată de arderi, în aceste zile, depăşeşte 840 de hectare de teren, pășune sau litieră de pădure, suprafață care este echivalentă, spre exemplificare, cu 1.326 de terenuri de fotbal. Doar în localitatea Râu Alb, pompierii Gărzii de Intervenție Baru au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce a cuprins peste 300 de hectare de teren”, a informat ISU Hunedoara. Pompierii au identificat cinci dintre proprietarii de terenuri care au utilizat focul deschis în spații deschise urmând ca aceștia să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 lei.
Pentru stoparea arderilor de vegetație uscată Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara anunță acțiuni de patrulare intensă, pe tot teritoriul județului, a efectivelor de pompieri, jandarmi, polițiști locali și a altor instituții implicate în gestionarea acestei situații și aplicarea unor sancțiuni descurajatoare pentru acțiunea de igienizare a terenurilor prin intermediul focului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara