Peste 6.600 de hectare de păduri cvasivirgine în județul Hunedoara

446

Suprafaţa pădurilor cvasivirgine administrate de Direcţia Silvică Hunedoara a crescut de la sfârșitul anului trecut cu 1011 hectare şi a ajuns la un total de 3244 hectare.

Suprafeţele nou-incluse în categoria pădurilor cvasivirgine fac parte din fondul forestier arondat Ocoalelor Silvice Lupeni (308 ha), Pui (574 ha) şi Retezat (129 ha). A crescut şi suprafaţa totală a pădurilor cvasivirgine din judeţ, care este în prezent de 6.663 ha, a informat Direcţia Silvică Hunedoara

Pădurile cvasivirgine sunt păduri puţin modificate de către om, prin extrageri neregulate de arbori sau prin păşunat ocazional, intervenţii care însă nu le-au schimbat semnificativ compoziţia şi structura lor primară.

Odată cu publicarea în „Catalogul pădurilor virgine şi cvasivirgine din România” ele dobândesc un regim de protecţie strictă, nemaifiind permise nici un fel de lucrări sau activităţi umane. Sunt permise activităţi de cercetare şi educaţie, doar cu condiţia ca acestea să nu afecteze naturalitatea pădurilor.

Comentarii FB

comentarii


TAG


One thought on “Peste 6.600 de hectare de păduri cvasivirgine în județul Hunedoara

  1. Florin

    Nu mai sunt atatea. Daca va uitati pe harta de la Google Maps se poate observa cum sunt toate padurile drefrisate. Sau cum este facut un zid de copaci cu drumurile nationale, astfel incat sa nu se observe cum defriseaza ei padurile dupa acel zid verde.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.