Peste 6.200 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva COVID 19

Peste 6.200 de hunedoreni au fost vaccinați împotriva Covid 19 din 30 decembrie 2020, până în prezent, potrivit managerului Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei. În etapa a doua de vaccinare, demarată în 18 ianuarie, în cele trei centre deschise în județul Hunedoara sunt vaccinați zilnic 240 de hunedoreni: 120 la centrul din Deva și câte 60 la centrele din Hunedoara și Petroșani.

Toate vaccinurile alocate sunt folosite, pentru că în momentul când o persoană nu se prezintă la centru pentru a fi vaccinată, sunt sunați următorii de pe listă, susține șeful DSP Hunedoara.

Din 8 februarie alte fluxuri de vaccinare ar putea fi deschise în județul Hunedoara, susține Sebastian Mezei. Deși nu au fost stabilite locurile unde acestea vor funcționa, prioritare sunt centrul din Brad, pentru a asigura vaccinarea populației din nordul județului, dar și centrele din Orăștie, Lupeni și Hațeg.

Miercuri, 84 de noi cazuri de infecții cu virusul SARS-COV-2 au fost înregistrate în județul Hunedoara, iar incidența îmbolnăvirilor a ajuns la 1,47 de cazuri la mia de locuitori. Sunt 1.562 de hunedoreni diagnosticați cu Covid 19, dintre care 425 sunt internați, iar 892 se află în izolare. De la începutul pandemiei, în județul Hunedoara au fost înregistrate 540 de decese ale unor persoane infectate cu Covid 19. Multe dintre acestea sufereau și de alte afecțiuni. Au fost declarate vindecate 11.400 de persoane în județ.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului