Peste 2.900 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut cea de-a doua probă scrisă la Evaluarea Națională

Miercuri, 17 iunie, pentru aproximativ 3.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Hunedoara, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică. „La această probă de examen au fost prezenți 2.941 candidați, iar 246 nu s-au prezentat la examen. Proba scrisă s-a desfășurat în condițiile prevăzute în metodologia de organizare și desfășurare a examenului de Evaluare Națională, cu respectarea procedurilor transmise de Ministerul Educației și Cercetării. Niciun elev nu a fost eliminat. În cazul unei candidate, care acuza senzații de disconfort abdominal, a fost necesară intervenția echipei SMURD care a transportat eleva la spital unde a fost reținută pentru investigații. În funcție de evoluția stării de sănătate, absolventa va putea susține proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Națională – 2020”, a informat Inspectoratul Școlar Județean Huendoara.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Joi, 18 iunie, 66 de elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!