Peste 2.100 de absolvenți s-au prezentat la proba de Limba Română a Bacalaureatului, în județul Hunedoara

317

La proba scrisă de Limba și literatura română – proba E.a) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022), desfășurată luni, 20 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,96%.

Nu s-au prezentat 44 de candidați din cei 2164 înscriși pentru susținerea probei, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Acest candidat nu mai are dreptul de a participa la următoarele două sesiuni de examen.

Subiectele și baremele de evaluare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul dedicat. Marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie / candidați înscriși la această probă: 2214), iar miercuri, 22 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții:

• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

• media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0372913128 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului de BACALAUREAT. Numărul va fi disponibil în perioada 20 – 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 24 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *