Pericol neașteptat pe Autostrada A1: atenție la animalele sălbatice

Pe Autostrada A1 din vestul țării, șoferilor li se recomandă să circule cu prudență în mai multe zone, existând riscul ca pe carosabil să intre animale sălbatice.

„Pe sectorul de autostradă A1, între Ilia și Holdea, au fost montate indicatoare de avertizare a pericolului prezenței animalelor. Reamintim! Circulația pe Lotul 3 Lugoj – Deva, între Ilia și Holdea, se face cu restricții de viteză și tonaj. Restricțiile de viteză au fost impuse și din cauza posibilei prezențe a animalelor. Aceste restricții de viteză sunt: viteza maximă de până la 80 km/h; viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau circulația pe durata ploilor torențiale; viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureș (rampe şi pod principal, între km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostradă de la nodul Ilia (poduri şi rampe între km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostradă de la nodul Dobra (pod principal şi rampe între km 67+000 şi km 67+500).”, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Nevoia de prudență pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva este explicată prin modul în care a fost executat gardul împrejmuitor al autostrăzii, dar și prin faptul că traseul autostrăzii străbate întinderi mari de pădure. „Există zone unde este necesară completarea cu plasă, unde gardul nu este complet închis ori nu este îngropat și animalele mici pot trece pe sub acesta. Deficiențele au fost menționate în expertiza tehnică. Este unul dintre motivele pentru care, încă de la deschiderea lotului, în 23 decembrie 2019, s-au anunțat restricțiile de viteză menționate”, au completat reprezentanții DRDP Timișoara. Pe Autostrada Deva – Lugoj (Lotul 3 și Lotul 4) au fost construite trei ecoducte pentru a facilita trecerea carnivorelor mari (lup, urs şi râs), iar alte două vor fi realizate pe Lotul 2 al autostrăzii.

Indicatoare de avertizare cu privire la animalele sălbatice pot fi văzute și pe tronsonul Deva – Sibiu al Autostrăzii A1. Aici a avut loc și unul dintre cele mai grave accidente provocate de prezența sălbăticiunilor pe autostradă. În 20 august 2018, în jurul orelor 5:10, o femeie care se deplasa pe autostrada A1 pe direcția Sibiu-Deva cu autoturismul, la km 262 a lovit un urs care i-a sărit în fața mașinii și pe care nu l-a putut evita. După o spaimă cumplită, femeia a reușit să oprească autoturismul în care se afla cu tatăl său. Cei doi nu au avut vătămări corporale grave, dar ursul a murit. Autoturismul a suferit mai multe avarii, iar recent, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost obligată printr-o sentință definitivă dată de Tribunalul Hunedoara să achite reclamantei daune de peste 10.000 de lei pentru pagubele suferite.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”