Pericol. Minerii de la Lupeni, evacuaţi din subetarn

Schimbul II de la Mina Lupeni a fost evacuat de urgenţă din subetran după ce s-a constatat creşterea peste limita a dmisă a monoxidului de carbon într-unul dintre abataje.

mina-lupeni1Ileana Bodea, şef Serviciu SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara spune că s-a luat decizia corectă în astfel de situaţii, însă nu este vorba, cel puţin deocamdată, despre apariţia vreunui foc în subteranul minei Lupeni. „Acolo, de regulă funcţiona instalaţia de inertizare. Probabil are o legătură cu suprafaţa şi au mai fost tentative de apariţie a gazelor”, a declarat Bodea. Astăzi, însă, instalaţia mobilă de inertizare – unică la nivelul Complexului Energetic Hunedoara – a fost luată, iar gazele au depăşit limita maximăa dmisă. De exemplu, la monoxid de carbon, limita admisă este de 20 PPM (n.r. unitatea de măsură), iar când s-a luat decizia evacuării acesta crescuse în abatajul respectiv la 30 PPM. Ileana Bodea spune că în subteran au intrat salvatorii minieri care încearcă să stăvilească fenomenul prin nămolire şi cu ajutorul staţiei de inertizare, readusă la Lupeni. Dacă nu se va reuşi, se va lua decizia îndiguirii abatajului respectiv, aşa încât să înlăturat orice peicol, în condiţiile în acre vorbim despre o zonă unde poate să apară un foc endogen. „Cei de la Lupeni au procedat corect şi nu au riscat. Dacă fenomenul se amplifică şi nu poate fi ţinut sub control, abatajul va fi închis”, a precizat Ileana Bodea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit