Pericol. Minerii de la Lupeni, evacuaţi din subetarn

Schimbul II de la Mina Lupeni a fost evacuat de urgenţă din subetran după ce s-a constatat creşterea peste limita a dmisă a monoxidului de carbon într-unul dintre abataje.

mina-lupeni1Ileana Bodea, şef Serviciu SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara spune că s-a luat decizia corectă în astfel de situaţii, însă nu este vorba, cel puţin deocamdată, despre apariţia vreunui foc în subteranul minei Lupeni. „Acolo, de regulă funcţiona instalaţia de inertizare. Probabil are o legătură cu suprafaţa şi au mai fost tentative de apariţie a gazelor”, a declarat Bodea. Astăzi, însă, instalaţia mobilă de inertizare – unică la nivelul Complexului Energetic Hunedoara – a fost luată, iar gazele au depăşit limita maximăa dmisă. De exemplu, la monoxid de carbon, limita admisă este de 20 PPM (n.r. unitatea de măsură), iar când s-a luat decizia evacuării acesta crescuse în abatajul respectiv la 30 PPM. Ileana Bodea spune că în subteran au intrat salvatorii minieri care încearcă să stăvilească fenomenul prin nămolire şi cu ajutorul staţiei de inertizare, readusă la Lupeni. Dacă nu se va reuşi, se va lua decizia îndiguirii abatajului respectiv, aşa încât să înlăturat orice peicol, în condiţiile în acre vorbim despre o zonă unde poate să apară un foc endogen. „Cei de la Lupeni au procedat corect şi nu au riscat. Dacă fenomenul se amplifică şi nu poate fi ţinut sub control, abatajul va fi închis”, a precizat Ileana Bodea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului