Pericol la locul de muncă. Amendă de 10.000 de lei şi 18 avertismente pentru Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara a fost amendat cu 10.000 de lei de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara, din cauza neregulilor descoperite. Verificările au scos la iveală că, din cauza acestor deficienţe, angajaţii se puteau electrocuta oricând la locurile de muncă.

paroseni.termoNu mai puţin de 24 de deficienţe au fost găsite în urma controalelor efectuate, iar cele mai importante nereguli constau în neasigurarea calităţii îmbinărilor elementelor circuitelor de legare la pământ, pozarea şi protejarea necorespunzătoare a cablurilor electrice, neînchiderea carcaselor, deteriorarea izolaţiilor la părţile active ale instalaţiilor, neasigurarea integrităţii circuitului de legare la pământ, menţinerea echipamentelor electrice la un nivel necorespunzător prin fixarea capacelor acestora, obturarea necorespunzătoare a introducătoarelor de cabluri ale echipamentelor electrice şi fixarea defectuoasă a cablurilor în introducătoare. Pe lângă sancţiunea financiară, reprezentanţii ITM au mai dat încă 18 avertismente pentru deficienţele scoase la iveală de  verificările efectuate. Au fost vizate Electrocentrale Paroşeni, Electrocentrale Deva Exploatările Miniere Paroşeni, Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi Exploatarea şi Prepararea Cărbunelui Valea Jiului Vulcan. „Pe parcursul acestui an, după înfiinţarea Complexului Energetic Hunedoara au fost realizate mai multe acţiuni complexă de control pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă de către inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara. În cadrul acestor acţiuni de prevenire s-au verificat activităţile de prevenire şi măsurile luate de angajator în vederea reducerii riscurilor legate de electrocutare”, a precizat Adrian Bozdog, inspector şef al ITM Hunedoara. La acţiune au participat patru inspectori de muncă care au totalizat peste 40 de zile de control, iar în total au fost efectuate de 14 controale. „Au fost verificate peste 70 de măsuri din programele proprii de prevenire ale unităţilor pentru evitarea riscului de accidentare prin atingere directă, un număr de peste 30 măsuri pentru evitarea riscului de accidentare prin atingere indirectă şi 50 de măsuri din programele proprii pentru evitarea riscului de arsuri şi incendii provocate de flame sau prin amorsarea arcului electric”, a mai spus inspectorul şef al ITM Huendoara. Acţiunile de prevenire pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă vor continua, aceste acţiuni fiind înscrise atât în obiectivele Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, în Planul de acţiuni întocmit la nivelul Inspecţiei Muncii cât şi în legislaţia specifică.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor