Pericol la locul de muncă. Amendă de 10.000 de lei şi 18 avertismente pentru Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara a fost amendat cu 10.000 de lei de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara, din cauza neregulilor descoperite. Verificările au scos la iveală că, din cauza acestor deficienţe, angajaţii se puteau electrocuta oricând la locurile de muncă.

paroseni.termoNu mai puţin de 24 de deficienţe au fost găsite în urma controalelor efectuate, iar cele mai importante nereguli constau în neasigurarea calităţii îmbinărilor elementelor circuitelor de legare la pământ, pozarea şi protejarea necorespunzătoare a cablurilor electrice, neînchiderea carcaselor, deteriorarea izolaţiilor la părţile active ale instalaţiilor, neasigurarea integrităţii circuitului de legare la pământ, menţinerea echipamentelor electrice la un nivel necorespunzător prin fixarea capacelor acestora, obturarea necorespunzătoare a introducătoarelor de cabluri ale echipamentelor electrice şi fixarea defectuoasă a cablurilor în introducătoare. Pe lângă sancţiunea financiară, reprezentanţii ITM au mai dat încă 18 avertismente pentru deficienţele scoase la iveală de  verificările efectuate. Au fost vizate Electrocentrale Paroşeni, Electrocentrale Deva Exploatările Miniere Paroşeni, Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi Exploatarea şi Prepararea Cărbunelui Valea Jiului Vulcan. „Pe parcursul acestui an, după înfiinţarea Complexului Energetic Hunedoara au fost realizate mai multe acţiuni complexă de control pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă de către inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara. În cadrul acestor acţiuni de prevenire s-au verificat activităţile de prevenire şi măsurile luate de angajator în vederea reducerii riscurilor legate de electrocutare”, a precizat Adrian Bozdog, inspector şef al ITM Hunedoara. La acţiune au participat patru inspectori de muncă care au totalizat peste 40 de zile de control, iar în total au fost efectuate de 14 controale. „Au fost verificate peste 70 de măsuri din programele proprii de prevenire ale unităţilor pentru evitarea riscului de accidentare prin atingere directă, un număr de peste 30 măsuri pentru evitarea riscului de accidentare prin atingere indirectă şi 50 de măsuri din programele proprii pentru evitarea riscului de arsuri şi incendii provocate de flame sau prin amorsarea arcului electric”, a mai spus inspectorul şef al ITM Huendoara. Acţiunile de prevenire pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă vor continua, aceste acţiuni fiind înscrise atât în obiectivele Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, în Planul de acţiuni întocmit la nivelul Inspecţiei Muncii cât şi în legislaţia specifică.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști