Pericol la locul de muncă. Amendă de 10.000 de lei şi 18 avertismente pentru Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara a fost amendat cu 10.000 de lei de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara, din cauza neregulilor descoperite. Verificările au scos la iveală că, din cauza acestor deficienţe, angajaţii se puteau electrocuta oricând la locurile de muncă.

paroseni.termoNu mai puţin de 24 de deficienţe au fost găsite în urma controalelor efectuate, iar cele mai importante nereguli constau în neasigurarea calităţii îmbinărilor elementelor circuitelor de legare la pământ, pozarea şi protejarea necorespunzătoare a cablurilor electrice, neînchiderea carcaselor, deteriorarea izolaţiilor la părţile active ale instalaţiilor, neasigurarea integrităţii circuitului de legare la pământ, menţinerea echipamentelor electrice la un nivel necorespunzător prin fixarea capacelor acestora, obturarea necorespunzătoare a introducătoarelor de cabluri ale echipamentelor electrice şi fixarea defectuoasă a cablurilor în introducătoare. Pe lângă sancţiunea financiară, reprezentanţii ITM au mai dat încă 18 avertismente pentru deficienţele scoase la iveală de  verificările efectuate. Au fost vizate Electrocentrale Paroşeni, Electrocentrale Deva Exploatările Miniere Paroşeni, Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi Exploatarea şi Prepararea Cărbunelui Valea Jiului Vulcan. „Pe parcursul acestui an, după înfiinţarea Complexului Energetic Hunedoara au fost realizate mai multe acţiuni complexă de control pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă de către inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara. În cadrul acestor acţiuni de prevenire s-au verificat activităţile de prevenire şi măsurile luate de angajator în vederea reducerii riscurilor legate de electrocutare”, a precizat Adrian Bozdog, inspector şef al ITM Hunedoara. La acţiune au participat patru inspectori de muncă care au totalizat peste 40 de zile de control, iar în total au fost efectuate de 14 controale. „Au fost verificate peste 70 de măsuri din programele proprii de prevenire ale unităţilor pentru evitarea riscului de accidentare prin atingere directă, un număr de peste 30 măsuri pentru evitarea riscului de accidentare prin atingere indirectă şi 50 de măsuri din programele proprii pentru evitarea riscului de arsuri şi incendii provocate de flame sau prin amorsarea arcului electric”, a mai spus inspectorul şef al ITM Huendoara. Acţiunile de prevenire pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă vor continua, aceste acţiuni fiind înscrise atât în obiectivele Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, în Planul de acţiuni întocmit la nivelul Inspecţiei Muncii cât şi în legislaţia specifică.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic