Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni

Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni, în urma activităţilor investigative efectuate în cadrul unui dosar penal ce vizează comiterea unor infracțiuni prin intermediul sistemelor informatice.

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat, în cursul acestei zile, cinci percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova, Constanta, Vaslui și Buzău. Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar de cercetare penală ce vizează comiterea unor infracțiuni prin intermediul sistemelor informatice (efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic), supravegherea urmării penale fiind efectuată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

În fapt, poliţiştii au stabilit că cele 4 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor investigate au efectuat, la data de 29.07.2019, mai multe tranzacții frauduloase, accesând în mod ilegal sisteme informatice bancare și date de identificare ale unui card bancar (aparţinând unei părţi vătămate din municipiul Orăştie), în urma cărora au fost inițiate plăți în valoare de peste 25.945 de lei, către diferiți comercianți, printr-un sistem on-line (au fost achiziționate o serie de produse și servicii de transport, pe rute aeriene internaționale). În acest caz, prejudiciul a fost recuperat prin blocarea tranzacțiilor de către comercianţi.

În urma perchezițiilor domiciliare de astăzi, au fost identificate și ridicate sisteme de plată, card-uri bancare, documente privind efectuarea unor tranzacții financiare, conturi, precum și alte documente și înscrisuri, care vor fi folosite în administrarea probatoriului.

Urmărirea penală se va efectua în baza cooperării internaționale cu autoritățile judiciare din diferite state europene, având în vedere indiciile privind ramificațiile activităţilor infracționale şi posibilitatea extinderii cercetărilor şi faţă de alte persoane.

Activitățile investigative au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Biroului de Analiză a Informaţiilor  Hunedoara și al poliţiştilor Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Prahova, Vaslui, Buzău și Constanța.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică