Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni

151

Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni, în urma activităţilor investigative efectuate în cadrul unui dosar penal ce vizează comiterea unor infracțiuni prin intermediul sistemelor informatice.

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat, în cursul acestei zile, cinci percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova, Constanta, Vaslui și Buzău. Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar de cercetare penală ce vizează comiterea unor infracțiuni prin intermediul sistemelor informatice (efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic), supravegherea urmării penale fiind efectuată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

În fapt, poliţiştii au stabilit că cele 4 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor investigate au efectuat, la data de 29.07.2019, mai multe tranzacții frauduloase, accesând în mod ilegal sisteme informatice bancare și date de identificare ale unui card bancar (aparţinând unei părţi vătămate din municipiul Orăştie), în urma cărora au fost inițiate plăți în valoare de peste 25.945 de lei, către diferiți comercianți, printr-un sistem on-line (au fost achiziționate o serie de produse și servicii de transport, pe rute aeriene internaționale). În acest caz, prejudiciul a fost recuperat prin blocarea tranzacțiilor de către comercianţi.

În urma perchezițiilor domiciliare de astăzi, au fost identificate și ridicate sisteme de plată, card-uri bancare, documente privind efectuarea unor tranzacții financiare, conturi, precum și alte documente și înscrisuri, care vor fi folosite în administrarea probatoriului.

Urmărirea penală se va efectua în baza cooperării internaționale cu autoritățile judiciare din diferite state europene, având în vedere indiciile privind ramificațiile activităţilor infracționale şi posibilitatea extinderii cercetărilor şi faţă de alte persoane.

Activitățile investigative au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Biroului de Analiză a Informaţiilor  Hunedoara și al poliţiştilor Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Prahova, Vaslui, Buzău și Constanța.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *