Pera Bulz împlinește 73 de ani

Pe întreg mapamondul puține sunt persoanele care dețin titlul de tezaur viu al umanității, acordat de UNESCO.

Printre acestea se află și un hunedorean, celebrul taragotist Pera Bulz, din comuna Vața de Jos, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere, împlinind 73 de ani.

Din familia lui Arsenie Boca

Pera Bulz a fost declarat „tezaur uman viu” de către UNESCO, fiind una dintre foarte persoane care deține acest titlu. Fire activă, Pera Bulz, conducătorul cunoscutului Taraf de la Vața, are și alte activități, nu doar spectacole și concerte. „Mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine, sănătos. Mai cânt, mai particip la diverse evenimente, mai lucrez în gospodărie și mă bucur când mă întâlnesc cu prietenii și bem un pahar de răchie sau o cafea și așteptăm să fie mai bine”, spune, la ceas aniversar, maestrul Pera Bulz.

A cântat tuturor președinților României

Celebrul taragotist hunedorean a cântat tuturor președinților României de până acum. Primul președinte al României în fața căruia Pera Bulz a cântat a fost Nicolae Ceaușescu, pe peronul gării din Vulcan. Apoi, la Vața de Jos, Pera Bulz a oferit un concert la care a asistat președintele Ion Iliescu. Tot în județul Hunedoara, Pera Bulz a putut fi auzit, pe viu, și de președintele Traian Băsescu la Simeria. Pera Bulz a mai oferit un recital extraordinar la Palatul Cotroceni, învestirea lui Emil Constantinescu. De asemenea, a fos decorat de Klaus Iohannis cu Meritul Cultural clasa a III-a, ocazie cu care a mai susținut un recital la Palatul Cotroceni.

Are un demn urmaș

Născut la 2 august 1946, maestrul Pera Bulz continuă să trăiască, alături de familie, în localitatea sa natală, Vața de Jos. Pera Bulz are și un demn urmaș, pe fiul său Jenel, un cunoscut saxofonist, cei doi cântând împreună de multe ori. La mulți ani, maestre!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani