Pera Bulz împlinește 73 de ani

Pe întreg mapamondul puține sunt persoanele care dețin titlul de tezaur viu al umanității, acordat de UNESCO.

Printre acestea se află și un hunedorean, celebrul taragotist Pera Bulz, din comuna Vața de Jos, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere, împlinind 73 de ani.

Din familia lui Arsenie Boca

Pera Bulz a fost declarat „tezaur uman viu” de către UNESCO, fiind una dintre foarte persoane care deține acest titlu. Fire activă, Pera Bulz, conducătorul cunoscutului Taraf de la Vața, are și alte activități, nu doar spectacole și concerte. „Mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine, sănătos. Mai cânt, mai particip la diverse evenimente, mai lucrez în gospodărie și mă bucur când mă întâlnesc cu prietenii și bem un pahar de răchie sau o cafea și așteptăm să fie mai bine”, spune, la ceas aniversar, maestrul Pera Bulz.

A cântat tuturor președinților României

Celebrul taragotist hunedorean a cântat tuturor președinților României de până acum. Primul președinte al României în fața căruia Pera Bulz a cântat a fost Nicolae Ceaușescu, pe peronul gării din Vulcan. Apoi, la Vața de Jos, Pera Bulz a oferit un concert la care a asistat președintele Ion Iliescu. Tot în județul Hunedoara, Pera Bulz a putut fi auzit, pe viu, și de președintele Traian Băsescu la Simeria. Pera Bulz a mai oferit un recital extraordinar la Palatul Cotroceni, învestirea lui Emil Constantinescu. De asemenea, a fos decorat de Klaus Iohannis cu Meritul Cultural clasa a III-a, ocazie cu care a mai susținut un recital la Palatul Cotroceni.

Are un demn urmaș

Născut la 2 august 1946, maestrul Pera Bulz continuă să trăiască, alături de familie, în localitatea sa natală, Vața de Jos. Pera Bulz are și un demn urmaș, pe fiul său Jenel, un cunoscut saxofonist, cei doi cântând împreună de multe ori. La mulți ani, maestre!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard