Pera Bulz împlinește 73 de ani

Pe întreg mapamondul puține sunt persoanele care dețin titlul de tezaur viu al umanității, acordat de UNESCO.

Printre acestea se află și un hunedorean, celebrul taragotist Pera Bulz, din comuna Vața de Jos, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere, împlinind 73 de ani.

Din familia lui Arsenie Boca

Pera Bulz a fost declarat „tezaur uman viu” de către UNESCO, fiind una dintre foarte persoane care deține acest titlu. Fire activă, Pera Bulz, conducătorul cunoscutului Taraf de la Vața, are și alte activități, nu doar spectacole și concerte. „Mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine, sănătos. Mai cânt, mai particip la diverse evenimente, mai lucrez în gospodărie și mă bucur când mă întâlnesc cu prietenii și bem un pahar de răchie sau o cafea și așteptăm să fie mai bine”, spune, la ceas aniversar, maestrul Pera Bulz.

A cântat tuturor președinților României

Celebrul taragotist hunedorean a cântat tuturor președinților României de până acum. Primul președinte al României în fața căruia Pera Bulz a cântat a fost Nicolae Ceaușescu, pe peronul gării din Vulcan. Apoi, la Vața de Jos, Pera Bulz a oferit un concert la care a asistat președintele Ion Iliescu. Tot în județul Hunedoara, Pera Bulz a putut fi auzit, pe viu, și de președintele Traian Băsescu la Simeria. Pera Bulz a mai oferit un recital extraordinar la Palatul Cotroceni, învestirea lui Emil Constantinescu. De asemenea, a fos decorat de Klaus Iohannis cu Meritul Cultural clasa a III-a, ocazie cu care a mai susținut un recital la Palatul Cotroceni.

Are un demn urmaș

Născut la 2 august 1946, maestrul Pera Bulz continuă să trăiască, alături de familie, în localitatea sa natală, Vața de Jos. Pera Bulz are și un demn urmaș, pe fiul său Jenel, un cunoscut saxofonist, cei doi cântând împreună de multe ori. La mulți ani, maestre!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara