Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva

Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva au achiziționat un grup electrogen care va asigura în cazul unor întreruperi de curent, funcționarea Telecabinei care facilitează accesul în Cetatea Deva.

Marți, 21 august 2018, între orele 10:00-15:00, Telecabina va fi oprită pentru punerea în funcțiune a generatorului de curent și instruirea personalului desemnat din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva care va opera sursa de rezervă.

,,Ne-am confruntat de mai multe ori cu pene de curent datorate unor lucrări sau defecțiuni în rețeaua Enel, care au dus la oprirea temporară a Telecabinei, în timp ce aceasta urca sau cobora Dealul Cetății cu turiștii. De aceea, împreună cu administrația publică locală și cu Primarul Municipiului Deva, Nicolae-FlorinOancea, am considerat prioritară achiziționarea unui generator de curent. Așa nu vom mai depinde în situațiile de urgență de Enel, pentru repornirea monolinerului. Sursa de rezervă va intra în funcțiune automat, după oprirea curentului în rețeaua principală, diferența fiind de doar 10-12 secunde. Siguranța și confortul turiștilor care vizitează monumentul istoric sunt foarte importante pentru noi”, afirmă Cristian Răcășan, directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Rezervorul generatorului are o capacitate de 220 de litri de combustibil care asigură o autonomie de funcționare de 15 ore.
Grupul electrogen care va face posibilă utilizarea independentă în situații neprevăzute a Telecabinei, a costat 40.050 lei fără TVA, bani alocați de la bugetul local. Directorul Serviciul Public Administrare Cetate Deva declară că suma alocată pentru achiziția generatorului a fost mult mai mare, dar datorită unei bune cercetări a pieței s-au economisit peste 30.000 lei.

Cetatea Deva a fost vizitată de la începutul acestui an de peste 100.000 de turiști. Aceștia au la dispoziție Telecabina cu o capacitate de 16 locuri, dar și 3 trasee turistice, marcate corespunzător, pentru cei care doresc să viziteze la pas fortăreața medievală, simbol al orașului Deva.
Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști