Pedeapsă pentru recidivistul acuzat de abuzarea unei copile

409

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în procesul în care un recidivist de 26 de ani a fost acuzat că a abuzat sexual o fată de şapte ani.

Doinel B., arestat din luna septembrie a anului trecut, va avea de executat peste zece ani de închisoare (nouă ani şi 426 de zile). Recidivistul, din comuna Pui, fusese eliberat condiţionat cu doar câteva zile înainte de a comite agresiunea asupra fetei de şapte ani.

El petrecuse circa doi ani în detenţie după ce a fost condamnat în 2018  la trei ani şi opt luni de închisoare, pentru act sexual cu un minor (victima fiind chiar sora mai mare a fetei de şapte ani) şi pentru tentativă de viol asupra unei vârstnice de 76 de ani. A fost eliberat din închisoare cu un rest de 426 de zile din pedeapsa primită.

În luna august a anului trecut, la scurt timp după ce a fost eliberat, recidivistul s-a prezentat la familia adolescentei, care locuieşte într-un sat din Munţii Orăştiei, şi le-a spus părinţilor fetei că îi va ajuta la culesul fructelor şi la treburile gospodăreşti, cerându-le să îl găzduiască pentru câteva zile.

Aceştia l-au găzduit, i-au dat îmbrăcăminte de lucru şi haine de schimb, iar în zilele următoare au fost împreună la lucru, la recoltat de fructe. În dimineaţa de 4 septembrie 2020, părinţii au plecat la cules de cartofi şi l-au lăsat pe tânăr cu fiii de 4 şi 11 ani şi cu fiica lor cea mică, de 7 ani.

Doinel a profitat de plecarea adulţilor şi a intrat peste fata de 7 ani în camera unde aceasta dormea şi a abuzat-o. Fetiţa a relatat părinţilor traumele prin care a trecut, iar în urma anchetei, două luni mai târziu, agresorul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru viol, la Judecătoria Orăştie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.