Paul Popa, “cel mai periculos român”, căutat în toată lumea

*Bărbatul care a împuşcat un devean, căutat şi de autorităţile elene

 

 

“Mâna dreaptă” a grecului Konstantinos Passaris, Paul Popa – condamnat la închisoare după ce a împuşcat un devean, este dat în urmărire, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Grecia, după ce l-ar fi ajutat pe Passaris să evadeze din închisoare. Paul Popa a fost eliberat din Penitenciarul Aiud, udne ispăşea pedeapsa pentru împuşcarea deveanului, pentru bună purtare, iar acum este din nou căutat peste tot.

paul.popaPaul Popa este considerat cel mai periculos roman, iar autorităţile elene spun că l-ar fi ajutat pe Konstantinos Passaris să evadeze din închisoare. În aprilie 2011 a fost consamnat definitiv la opt ani de închisoare, după ce a împuşcat un bărbat din Deva.

Cunoscut şi sub numele de Mario Răducan, “mâna dreaptă” a lui Konstantinos Passaris s-a aflat pe lista celor mai căutaţi români, după ce la data 16 ianuarie 2002 a împuşcat un bărbat din Deva, cu un pistol de calibru 9 milimetri. Potrrivit anchetatorilor, în ianuarie 2002, Gabriel Duţ, care la acea vreme avea 25 de ani, a fost împuşcat de Paul Popa în zona pieptului şi a rămas paralizat de la brâu în jos. Incidentul a avut loc după o ceartă între mai mulţi tineri, în faţa unui bar din Deva. Popa a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Tribunalul Hunedoara, sub acuzaţiile de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind obligat să plătească şi despăgubiri. La începutul lunii mai 2008, Paul Popa a fost arestat la Viena, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a fost adus în ţară, iar ulterior a cerut rejudecarea dosarului său. La data de 14 septembrie 2010, instanţa l-a condamnat la opt ani de închisoare, decizia rămând definitivă la 12 aprilie 2011, când Curtea Supremă a respins recursul lui Paul Popa. A reuşit, însă, să iasă mai repede din Penitenciar “pentru bună purtare”. Magistraţii au luat în calcul că românul a executat 1.637 de zile şi a câştigat 312 zile ca urmare a muncii prestate în perioada detenţiei, “cotă ce reprezintă 2/3 din pedeapsa aplicată”. Parchetul nu a atacat cu recurs decizia, iar Paul Popa a fost pus în libertate. Acum, însă, este din nou dat în urmărire naţională şi internaţională, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Grecia, pentru mai multe fapte comise împreună cu Konstantinos Passaris, pe care l-ar fi ajutat în trecut să evadeze dintr-o închisoare elenă şi i-ar fi dat apoi grecului un pistol cu care acesta a împuşcat doi politişti, la Spitalul general de stat din Atena.

Passaris, supranumit şi “Fiara din Balcani”, a fost găsit vinovat, în iulie 2003, în România, de uciderea unui casier de la o casă de schimb valutar din Bucureşti şi a unei gărzi de corp. A fost condamnat la detenţie pe viaţă şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Gherla. Passaris a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii noiembrie 2001, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi era căutat prin Interpol din iunie 2001, pentru crimă şi pentru implicare în alte infracţiuni cu violenţă comise în Grecia.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva