Paul Popa, “cel mai periculos român”, căutat în toată lumea

*Bărbatul care a împuşcat un devean, căutat şi de autorităţile elene

 

 

“Mâna dreaptă” a grecului Konstantinos Passaris, Paul Popa – condamnat la închisoare după ce a împuşcat un devean, este dat în urmărire, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Grecia, după ce l-ar fi ajutat pe Passaris să evadeze din închisoare. Paul Popa a fost eliberat din Penitenciarul Aiud, udne ispăşea pedeapsa pentru împuşcarea deveanului, pentru bună purtare, iar acum este din nou căutat peste tot.

paul.popaPaul Popa este considerat cel mai periculos roman, iar autorităţile elene spun că l-ar fi ajutat pe Konstantinos Passaris să evadeze din închisoare. În aprilie 2011 a fost consamnat definitiv la opt ani de închisoare, după ce a împuşcat un bărbat din Deva.

Cunoscut şi sub numele de Mario Răducan, “mâna dreaptă” a lui Konstantinos Passaris s-a aflat pe lista celor mai căutaţi români, după ce la data 16 ianuarie 2002 a împuşcat un bărbat din Deva, cu un pistol de calibru 9 milimetri. Potrrivit anchetatorilor, în ianuarie 2002, Gabriel Duţ, care la acea vreme avea 25 de ani, a fost împuşcat de Paul Popa în zona pieptului şi a rămas paralizat de la brâu în jos. Incidentul a avut loc după o ceartă între mai mulţi tineri, în faţa unui bar din Deva. Popa a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Tribunalul Hunedoara, sub acuzaţiile de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind obligat să plătească şi despăgubiri. La începutul lunii mai 2008, Paul Popa a fost arestat la Viena, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a fost adus în ţară, iar ulterior a cerut rejudecarea dosarului său. La data de 14 septembrie 2010, instanţa l-a condamnat la opt ani de închisoare, decizia rămând definitivă la 12 aprilie 2011, când Curtea Supremă a respins recursul lui Paul Popa. A reuşit, însă, să iasă mai repede din Penitenciar “pentru bună purtare”. Magistraţii au luat în calcul că românul a executat 1.637 de zile şi a câştigat 312 zile ca urmare a muncii prestate în perioada detenţiei, “cotă ce reprezintă 2/3 din pedeapsa aplicată”. Parchetul nu a atacat cu recurs decizia, iar Paul Popa a fost pus în libertate. Acum, însă, este din nou dat în urmărire naţională şi internaţională, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Grecia, pentru mai multe fapte comise împreună cu Konstantinos Passaris, pe care l-ar fi ajutat în trecut să evadeze dintr-o închisoare elenă şi i-ar fi dat apoi grecului un pistol cu care acesta a împuşcat doi politişti, la Spitalul general de stat din Atena.

Passaris, supranumit şi “Fiara din Balcani”, a fost găsit vinovat, în iulie 2003, în România, de uciderea unui casier de la o casă de schimb valutar din Bucureşti şi a unei gărzi de corp. A fost condamnat la detenţie pe viaţă şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Gherla. Passaris a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii noiembrie 2001, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi era căutat prin Interpol din iunie 2001, pentru crimă şi pentru implicare în alte infracţiuni cu violenţă comise în Grecia.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șase hunedoreni au fost prinși la vânătoare de mistreți         Tânără găsită moartă, cu gâtul tăiat, pe o stradă din Petroșani         CJ Hunedoara va direcționa peste două milioane de lei Spitalului Județean și DGASPC Hunedoara         Carmen Hărău: „Să nu facem lupta mai grea!”         Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!         Ce spun medicii oncologi din Deva diagnosticați cu coronavirus         Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus confirmate în România         Bărbat tâlhărit pe o stradă din Hunedoara         International Caviar Corporation SA – CONVOCARE AGOA         A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva         O tânără din Deva, care trebuia să rămână în izolare, a fost amendată cu 5.000 de lei         Spitalul județean va prelua pacienți cu coronavirus         Secția Pneomologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție de înalt nivel         Medicul legist Dan Mărculescu a murit         Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud         Două noi cazuri de coronavirus la spitalul județean din Deva         123 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România         Veste bună la Spitalul Petroșani: angajații diagnosticați pozitiv cu coronavirus s-au vindecat         CRESTEREA COMPETITIVITATII FIRMEI STEEL CONECT PRIN ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE PENTRU PRODUCTIA DE CILINDRII HIDRAULICI         Primăria Deva a renunțat la organizarea Zilelor Devei