Paul Popa, “cel mai periculos român”, căutat în toată lumea

*Bărbatul care a împuşcat un devean, căutat şi de autorităţile elene

 

 

“Mâna dreaptă” a grecului Konstantinos Passaris, Paul Popa – condamnat la închisoare după ce a împuşcat un devean, este dat în urmărire, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Grecia, după ce l-ar fi ajutat pe Passaris să evadeze din închisoare. Paul Popa a fost eliberat din Penitenciarul Aiud, udne ispăşea pedeapsa pentru împuşcarea deveanului, pentru bună purtare, iar acum este din nou căutat peste tot.

paul.popaPaul Popa este considerat cel mai periculos roman, iar autorităţile elene spun că l-ar fi ajutat pe Konstantinos Passaris să evadeze din închisoare. În aprilie 2011 a fost consamnat definitiv la opt ani de închisoare, după ce a împuşcat un bărbat din Deva.

Cunoscut şi sub numele de Mario Răducan, “mâna dreaptă” a lui Konstantinos Passaris s-a aflat pe lista celor mai căutaţi români, după ce la data 16 ianuarie 2002 a împuşcat un bărbat din Deva, cu un pistol de calibru 9 milimetri. Potrrivit anchetatorilor, în ianuarie 2002, Gabriel Duţ, care la acea vreme avea 25 de ani, a fost împuşcat de Paul Popa în zona pieptului şi a rămas paralizat de la brâu în jos. Incidentul a avut loc după o ceartă între mai mulţi tineri, în faţa unui bar din Deva. Popa a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Tribunalul Hunedoara, sub acuzaţiile de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind obligat să plătească şi despăgubiri. La începutul lunii mai 2008, Paul Popa a fost arestat la Viena, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a fost adus în ţară, iar ulterior a cerut rejudecarea dosarului său. La data de 14 septembrie 2010, instanţa l-a condamnat la opt ani de închisoare, decizia rămând definitivă la 12 aprilie 2011, când Curtea Supremă a respins recursul lui Paul Popa. A reuşit, însă, să iasă mai repede din Penitenciar “pentru bună purtare”. Magistraţii au luat în calcul că românul a executat 1.637 de zile şi a câştigat 312 zile ca urmare a muncii prestate în perioada detenţiei, “cotă ce reprezintă 2/3 din pedeapsa aplicată”. Parchetul nu a atacat cu recurs decizia, iar Paul Popa a fost pus în libertate. Acum, însă, este din nou dat în urmărire naţională şi internaţională, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Grecia, pentru mai multe fapte comise împreună cu Konstantinos Passaris, pe care l-ar fi ajutat în trecut să evadeze dintr-o închisoare elenă şi i-ar fi dat apoi grecului un pistol cu care acesta a împuşcat doi politişti, la Spitalul general de stat din Atena.

Passaris, supranumit şi “Fiara din Balcani”, a fost găsit vinovat, în iulie 2003, în România, de uciderea unui casier de la o casă de schimb valutar din Bucureşti şi a unei gărzi de corp. A fost condamnat la detenţie pe viaţă şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Gherla. Passaris a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii noiembrie 2001, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi era căutat prin Interpol din iunie 2001, pentru crimă şi pentru implicare în alte infracţiuni cu violenţă comise în Grecia.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara