Patru tineri, reținuți după înscenarea grosolană a unui jaf, pentru o sumă uriașă

528

Un tânăr de 22 de ani, din Deva, angajat al unei firme de curierat, a alertat Poliția cu privire la faptul că, în timp ce se afla în localitatea Săulești, a fost tâlhărit și i-au fost luați peste 18.000 de lei de către persoane necunoscute, care i-ar fi pulverizat în față spray iritant-lacrimogen.

Incidentul reclamat de acesta s-ar fi petrecut în 9 martie, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru tâlhărie calificată. În urma cercetărilor au stabilit că reclamația tânărului nu se confirmă.

„Din cercetări, a reieșit faptul că acesta a înscenat furtul sumei de bani respective pentru acoperirea unor datorii mai vechi și a fost ajutat în acest demers de alți trei tineri (doi tineri și o tânără, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani). Polițiștii au continuat cercetările în acest caz, prin schimbarea încadrării juridice, sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare. Față de tânărul de 22 de ani, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii, sub aspectul comiterii celor două infracțiuni, iar în urma efectuării, în cursul zilei de 19 martie 2021, a unei percheziții domiciliare la locuința acestuia, au fost recuperați 11.000 de lei”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Ceilalți trei tineri, care l-au ajutat pe devean să însceneze tâlhăria vor fi anchetați pentru complicitate la delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare. Cei patru tineri au fost reținuți preventiv pentru 24 de ore și urmează a fi prezentați magistraților, în vederea luării măsurilor legale.

Foto: IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.