Patimile ANL. Din cauza unor rău-platnici, oamenii cinstiți stau fără apă caldă și căldură

Situația complicată de la blocul ANL 3 de pe strada Mihai Eminescu, din Deva, durează de ceva vreme. Locatarii cinstiți chiar acuză oficialitățile locale că au lăsat situația să scape de sub control, până când datoriile uriașe au dus la blocarea furnizării utilităților, chiar în prag de iarnă

00scandal anl (1)

Miercuri seara, reprezentanții municipalității devene au comunicat direct celor vizați, locatari ai blocului ANL 3 de pe strada Mihai Eminescu, decizia de reziliere a 22 de contracte de închiriere, pentru neplata datoriilor mai mult de trei luni. Decizia se bazează pe voința reparatorie a Consiliului Local Deva și era inevitabilă.

Anunțul edililor a fost primit cu un mic scandal la ușa blocului, numai că adevărații perdanți ai întregului fenomen legat de neplata datoriilor sunt oamenii cinstiți, care și-au plătit, chiar din salarii mici, datoriile și, cu toate acestea, au rămas în ultimele zile fără gaz, fără căldură, fără apă caldă.

Situația este cu atât mai complicată, cu cât e vorba de femei însărcinate, copii mici, iar temperaturile au scăzut drastic în ultima vreme. Fără căldură și apă caldă, situația poate degenera. Necazul este că și furnizorii de utilități au dreptatea lor, în condițiile în care datoriile, numai la gaz, trec de 30.000 de lei.

Zilele acestea se încearcă renegocieri cu furnizorii de utilități, dar aceștia condiționează o nouă reeșalonare la plată a cel puțin jumătate din datoriile restante.

Dincolo de rezilierea celor 22 de contracte ale rău-platnicilor, o soluție de durată, preventivă, găsită local a fost aceea a constituirii unui fond de rulment, care să asigure o supapă financiară pentru momente de criză, când datoriile devin prea mari. Rămâne de văzut cum se va pune în practică această soluție.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019