Patimile ANL. Din cauza unor rău-platnici, oamenii cinstiți stau fără apă caldă și căldură

Situația complicată de la blocul ANL 3 de pe strada Mihai Eminescu, din Deva, durează de ceva vreme. Locatarii cinstiți chiar acuză oficialitățile locale că au lăsat situația să scape de sub control, până când datoriile uriașe au dus la blocarea furnizării utilităților, chiar în prag de iarnă

00scandal anl (1)

Miercuri seara, reprezentanții municipalității devene au comunicat direct celor vizați, locatari ai blocului ANL 3 de pe strada Mihai Eminescu, decizia de reziliere a 22 de contracte de închiriere, pentru neplata datoriilor mai mult de trei luni. Decizia se bazează pe voința reparatorie a Consiliului Local Deva și era inevitabilă.

Anunțul edililor a fost primit cu un mic scandal la ușa blocului, numai că adevărații perdanți ai întregului fenomen legat de neplata datoriilor sunt oamenii cinstiți, care și-au plătit, chiar din salarii mici, datoriile și, cu toate acestea, au rămas în ultimele zile fără gaz, fără căldură, fără apă caldă.

Situația este cu atât mai complicată, cu cât e vorba de femei însărcinate, copii mici, iar temperaturile au scăzut drastic în ultima vreme. Fără căldură și apă caldă, situația poate degenera. Necazul este că și furnizorii de utilități au dreptatea lor, în condițiile în care datoriile, numai la gaz, trec de 30.000 de lei.

Zilele acestea se încearcă renegocieri cu furnizorii de utilități, dar aceștia condiționează o nouă reeșalonare la plată a cel puțin jumătate din datoriile restante.

Dincolo de rezilierea celor 22 de contracte ale rău-platnicilor, o soluție de durată, preventivă, găsită local a fost aceea a constituirii unui fond de rulment, care să asigure o supapă financiară pentru momente de criză, când datoriile devin prea mari. Rămâne de văzut cum se va pune în practică această soluție.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani