Patimile ANL. Din cauza unor rău-platnici, oamenii cinstiți stau fără apă caldă și căldură

120

Situația complicată de la blocul ANL 3 de pe strada Mihai Eminescu, din Deva, durează de ceva vreme. Locatarii cinstiți chiar acuză oficialitățile locale că au lăsat situația să scape de sub control, până când datoriile uriașe au dus la blocarea furnizării utilităților, chiar în prag de iarnă

00scandal anl (1)

Miercuri seara, reprezentanții municipalității devene au comunicat direct celor vizați, locatari ai blocului ANL 3 de pe strada Mihai Eminescu, decizia de reziliere a 22 de contracte de închiriere, pentru neplata datoriilor mai mult de trei luni. Decizia se bazează pe voința reparatorie a Consiliului Local Deva și era inevitabilă.

Anunțul edililor a fost primit cu un mic scandal la ușa blocului, numai că adevărații perdanți ai întregului fenomen legat de neplata datoriilor sunt oamenii cinstiți, care și-au plătit, chiar din salarii mici, datoriile și, cu toate acestea, au rămas în ultimele zile fără gaz, fără căldură, fără apă caldă.

Situația este cu atât mai complicată, cu cât e vorba de femei însărcinate, copii mici, iar temperaturile au scăzut drastic în ultima vreme. Fără căldură și apă caldă, situația poate degenera. Necazul este că și furnizorii de utilități au dreptatea lor, în condițiile în care datoriile, numai la gaz, trec de 30.000 de lei.

Zilele acestea se încearcă renegocieri cu furnizorii de utilități, dar aceștia condiționează o nouă reeșalonare la plată a cel puțin jumătate din datoriile restante.

Dincolo de rezilierea celor 22 de contracte ale rău-platnicilor, o soluție de durată, preventivă, găsită local a fost aceea a constituirii unui fond de rulment, care să asigure o supapă financiară pentru momente de criză, când datoriile devin prea mari. Rămâne de văzut cum se va pune în practică această soluție.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *