Pasăre protejată de lege, salvată cu ajutorul polițiștilor

903

Un localnic din Sălașu de Sus a chemat în ajutor Poliția Animalelor, după ce a observat o pasăre din specia uliu șorecar comun (specie protejată de lege) aflată într-o stare de pericol, fiind rănită la o aripă și căzută pe marginea carosabilului.

„Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Hunedoara s-au deplasat la fața locului, pe DJ 667A, la intrarea în localitatea Nucșoara, unde se afla uliul, rănit la aripa stângă, aflat în imposibilitatea de a zbura. Ofițerul specialist medic veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu medicul veterinar din cadrul D.S.V.S.A., au acordat primul ajutor păsării, după care au predat-o reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu care au plasat-o Grădinii Zoologice din Hunedoara, unde va primi toate îngrijirile de specialitate de care are nevoie”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Șorecarul, denumit stiintific Buteo Buteo face parte din familia Accipitridae, fiind o pasăre rapitoare de tale medie, protejată de lege.

Foto: IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.