Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor

Parcul Corvin din Hunedoara va fi reamenajat, după ce clădirea „fantomă”, care ocupa aproape 1.000 de metri pătrați a fost demolată.

Deocamdată, terenul ocupat în trecut de construcția cu două etaje a rămas acoperit cu pământ. Zona va fi transformată într-un parc al copiilor, susțin reprezentanții Primăriei Hunedoara. Parcul Corvin, întins pe aproape 35.000 de metri pătraţi, a fost înfiinţat în anii ’50, când au fost ridicate primele blocuri din cartierul O. M. (Oraşul Muncitoresc) al Hunedoarei. Atunci, în noul cartier mii de apartamente au fost construite într-un ritm alert pentru familiile muncitorilor veniţi din toată ţara să lucreze în combinatul metalurgic şi la construcţia oraşului.

Locul unde a poposit Hrușciov

Cel mai atractiv loc din zonă era Restaurantul Corvin, înfiinţat şi el în anii ’50, cu o terasă întinsă ridicată deasupra parcului. Aici, în vara anului 1962, ar fi luat prânzul Nikita Hruşciov, liderul politic al Uniunii Sovietice din acea vreme, aflat în vizită la Hunedoara. Nikita Hruşciov  a vizitat centrul industrial, a văzut Castelul Corvinilor, a cinat la Restaurantul Corvin şi a ţinut un discurs celor peste 30.000 de oameni care s-au strâns pe stadionul Hunedoarei. La mijlocul anilor 2.000, municipalitatea a cedat Parcul Corvin unui privat, căruia i-a permis să ridice în mijlocul lui o clădire cu două etaje, care urma să fie folosită ca restaurant şi pizzerie. Timp de mai mulți ani, investițiile în reamenajarea parcului au lipsit, în timp ce construcția nu a mai fost dată în folosință. În urma unui proces, primăria şi-a recuperat parcul şi a primit acceptul demolării clădirii, care a avut loc în luna noiembrie. În Hunedoara celălalt „parc al copiilor”, pe care în trecut, administrația locală l-a dat în grija unui om de afaceri, a rămas de mai mulți ani într-o stare precară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!