Parc modern construit cu fonduri UE în Orăștie

Parcul Arena de la marginea municipiului Orăștiei, amenajat de primărie, cu ajutorul unei finanțări accesate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, a fost inaugurat de autoritățile locale.

„Obiectivul general al proiectului a fost reconversia și refuncționalizarea terenurilor degradate și neutilizate din zona Stadion Mecanica din Orăștie. În zona respectivă a fost creat un spațiu verde cu o suprafață de 35.125 de metri pătrați, cu multiple facilități de recreere: teren multifuncțional de sport, loc de joacă pentru copii, zonă de fitness, skatepark, fântână arteziană, scenă pentru activități culturale, vestiare, toalete etc. Totodată, zona a fost special accesibilizată pentru persoanele cu handicap locomotor”, a informat Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

Parcul dispune de un sistem de iluminat fotovoltaic și un sistem automatizat de irigații care folosește ca principală sursa de alimentare apa din panza freatică. De asemenea, prin proiect a fost modernizată strada Tîrgului pe o lungime de 1,21 kilometri. Potrivit ADR Vest, valoarea totală a investiției, conform contractului, a fost de 14.214.090 lei, din care 12.085.500 lei a reprezentat finanțarea nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020.

FOTO: ADR VEST

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului