PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă

Situație paradoxală la Complexul Energetic Hunedoara. Minele aflate pe program de închidere, Lupeni și Lonea, și-au depășit planul. Cele considerate viabile, unde activitatea extractivă ar urma să fie păstrată, au rămas mult în urmă față de producția prognozată.

O relevă cifrele oficiale ale Ministerului Energiei, care a atras atenția că societatea energetică hunedoreană are probleme în ceea ce privește asigurarea stocurilor pentru perioada de iarnă. A fost un cumul de factori, spun cei din Energie, dar paradoxal este că producția a fost chiar depășită la minele aflate pe program de închidere. Chiar și calitatea cărbunelui a fost mai bună.
Astfel, conform datelor oficiale, în perioada iunie – septembrie Mina Lonea trebuia să realizeze o producție de 22.489 tone, și a realizat efectiv 30.086 tone. Mina Lupeni prognozase 50.077 tone și a realizat efectiv 61.467 tone. În schimb, Livezeniul a realizat cu 14.197 tone mai puțin, iar Vulcanul cu 7.623 de tone mai puțin decât producția prognozată. De fapt, EM Lupeni, la care activitatea de producție ar urma să fie sistată de la finele acestui ani, este campioană în ceea ce privește cantitatea de huilă extrasă.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu