PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă

Situație paradoxală la Complexul Energetic Hunedoara. Minele aflate pe program de închidere, Lupeni și Lonea, și-au depășit planul. Cele considerate viabile, unde activitatea extractivă ar urma să fie păstrată, au rămas mult în urmă față de producția prognozată.

O relevă cifrele oficiale ale Ministerului Energiei, care a atras atenția că societatea energetică hunedoreană are probleme în ceea ce privește asigurarea stocurilor pentru perioada de iarnă. A fost un cumul de factori, spun cei din Energie, dar paradoxal este că producția a fost chiar depășită la minele aflate pe program de închidere. Chiar și calitatea cărbunelui a fost mai bună.
Astfel, conform datelor oficiale, în perioada iunie – septembrie Mina Lonea trebuia să realizeze o producție de 22.489 tone, și a realizat efectiv 30.086 tone. Mina Lupeni prognozase 50.077 tone și a realizat efectiv 61.467 tone. În schimb, Livezeniul a realizat cu 14.197 tone mai puțin, iar Vulcanul cu 7.623 de tone mai puțin decât producția prognozată. De fapt, EM Lupeni, la care activitatea de producție ar urma să fie sistată de la finele acestui ani, este campioană în ceea ce privește cantitatea de huilă extrasă.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”